Oluşturma Tarihi 19 Haziran 2024 09:45
Son Güncelleme Tarihi 19 Haziran 2024 09:46
Japonya Maliye Bakanlığı, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) tahvil alımlarını azaltmak için harekete geçtiği bir dönemde önemli bir politika değişikliğiyle tahvil ihraçlarını daha kısa vadeli tahvillere yönlendirmeyi değerlendiriyor.

ARZ EDİLEN GETİRİ RİSKİ MİKTARININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR
Bloomberg tarafından görülen taslak teklife göre, Japonya Maliye Bakanlığı yetkilileri, ihraç edilen tahvillerin daha kısa vadeli olanlarının oranının artırılmasını öngören bir plan hazırladı.
Teklifin genel hatlarının Cuma günü onaylanması bekleniyor. Bu hamle, Japonya Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltma kararının hükümeti yeni finansman kaynakları aramaya teşvik ettiği bir dönemde geldi.
BOJ'un elinde Mart sonu itibariyle yaklaşık 590 trilyon yen (3,7 trilyon dolar) tutarında tahvil bulunuyordu. Bu tutar toplam ödenmemiş tahvillerin yarısından fazlasını temsil ediyor.
Değişken faizli tahvilleri de bir seçenek olarak gösteren teklife göre, süreleri kısaltarak piyasaya arz edilen getiri riski miktarının azaltılması hedefleniyor.
Citi tahminini yükseltti: Yapay zeka pazarı 2030’a kadar 4,2 trilyon doları aşabilir!
28 Nisan 2026 14:13
Alüminyum fiyatlarında gerileme sürüyor: Dolar ve jeopolitik gelişmeler etkili oluyor
28 Nisan 2026 11:40
ECB Anketi: Euro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri yükselirken kredi koşulları sıkılaşıyor
28 Nisan 2026 11:28