Kalp damar sağlığı üzerinde sayısız faydası olan Omega-3, diyabetten kansere birçok hastalığın önlenmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar, omega-3 kaynaklarını doldurmak için omega-3 içeren keten tohumunun mutlaka beslenme rutinine eklenmesi gerektiğini belirtiyor. Keten tohumu, tüketildiği andan itibaren etki ediyor. İşte keten tohumunun vücuda mucizevi etkileri...
OMEGA-3 KAYNAĞINI DOLDURUYOR
8 gram keten tohumu günlük ihtiyaç duyulan Omega-3 kaynağını dolduruyor. Günde 1 kaşık keten tohumu tüketildiğinde içerisinde bulunan alfa-linolenik asit sebebiyle omega-3 eksikliğini bitiriyor.
KALP SAĞLIĞINI KORUYOR
Kalp sağlığı için büyük önem taşıyan keten tohumu, kolesterol seviyesini düşürüyor. Kalp hastalığı riskini sıfırlayan keten tohumu, damar tıkanıklığını önlüyor.
SİNDİRİM SORUNLARINI BİTİRİYOR
Yüksek miktarda lif kaynağı olan keten tohumu, sindirim sorunlarını bitiriyor, tokluk hissi yaratması sebebiyle diyet sürecinde tercih ediliyor.
ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİNDİR
Bazı besinlerin antioksidan bakımından oldukça zengin olduğunu duyuyoruz. Peki, antioksidan nedir? Antioksidan, hücreleri kanser, kalp hastalığı, damar tıkanıklığı gibi hastalıklara karşı koruyan bir maddedir.
KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Yapılan araştırmalar, kanser riskini azaltmada keten tohumunun önemini gösteriyor. Keten tohumu, hücre hasarını önlediği için vücudun yaşlanmasını önlüyor.
DİYABETİ ÖNLÜYOR
Günde bir yemek kaşığı keten tohumu tüketmek, gün içerisindeki kan şekeri dalgalanmalarını önlediği için diyabete karşı koruyuculuk sağlıyor.
SAÇ VE CİLT SAĞLIĞINI ETKİLİYOR
Çözünmeyen lifler içermesi nedeniyle, bağırsak bariyerinin onarılmasına yardımcı olur. İç organlar birbiriyle bağlantılı şekilde çalışır ve ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsakların düzenli çalışması, iç organların sistemli çalışmasını sağlar.