Balın lezzetli tadı kadar sağlığımıza olan faydaları da birçok kişi tarafından sevilen ve tüketilen bir besin olmasını sağlıyor. Ancak balın bu yararlarını başka bir baharat ile karıştırarak artırmamız mümkün. Tüm bu faydalarınından yararlanmak için ise tek yapmanız gereken balın içerisine bir kaşık ekleyip düzenli olarak tüketmek.
Hem balın hem de tarçının kendi başına birçok sağlık yararı vardır. Ancak, ikisini birlikte tüketmek faydalarını katlayabilir.
TARÇININ FAYDALARI
Enflamasyonu azaltabilir. Uzun süreli inflamasyon, kronik hastalık riskini artırır. Araştırmalar, tarçının iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Nörodejeneratif hastalıkların tedavisine yardımcı olabilir. Birkaç test tüpü çalışması, tarçının Parkinson ve Alzheimer'ın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Kansere karşı korunmaya yardımcı olabilir. Birkaç hayvan ve test tüpü çalışması, tarçının kanser hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olduğunu buldu.
Ayrıca tarçının dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), hassas bağırsak sendromu (IBS), polikistik over sendromu (PKOS) ve gıda zehirlenmesi için doğal bir tedavi olabileceği düşünülüyor.