Milyonlarca kişi şu anda artrit ve diğer eklem sorunlarıyla yaşıyor. Artritin türüne bağlı olarak ağrı, iltihaplanma, eklem sertliği ve hatta hareket etmede zorluk gibi sorunlara neden olabilir. Ancak belirli gıdaların tüketilmesi iltihabı azaltabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hatta kemikleri güçlendirebilir.
Artritin tedavisi yoktur, ancak hem hastalığa yakalanma riskinizi azaltmanın hem de semptomları hafifletmenin yolları vardır.
Bunu akılda tutarak iki uzman, artrit semptomlarını hafifletmek için hangi besinleri tüketebileceğinizi sıraladı.
YAĞLI BALIKLAR
Bize her zaman yağlı balıkların özellikle beyin sağlığı için faydalı olduğu söylenir, ancak aynı zamanda artrit ağrısına yardımcı olabilecek antiinflamatuar özelliklere de sahiptirler.
Carolina şöyle açıkladı: "Yağlı balıklar, vücutta antiinflamatuar bileşiklere dönüştürülen omega-3 yağ asitleri içerir."
"Bu bileşikler, kıkırdağı parçalayan ve artrite katkıda bulunan inflamatuar sitokinlerin üretimini engellemeye yardımcı olabilir."
Carolina, "Benzer etki sunan bitki bazlı bir seçenek arayan kişiler, zengin bir alfa-linolenik asit (ALA, bitki bazlı omega-3 yağ asidi türü) kaynağı olan keten tohumu tüketebilir" dedi.
Julie şu yorumu yaptı: "Birçok kişi için keten tohumu aşina olmadıkları veya daha önce yemeklerinde kullanmadıkları bir malzeme olabilir, ancak yemeklerinize katmak gerçekten çok kolaydır."
Carolina şunları söyledi: "Tavuk derisi tip II kollajen içeriyor ve bazı araştırmalar bunun kıkırdak yeniden yapılanmasına ve kıkırdak elastikiyetinin korunmasına yardımcı olarak osteoartrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu."
"Tavuk derisini kendisi tüketmek istemeyen kişiler, onu pişirmeye hazır hale getirebilir veya tavuk derisi pişirildiğinde kollajenin çözüneceği bir çorbaya veya et suyuna katabilir."
ORMAN MEYVELERİ
Carolina, "Orman meyvelerindeki doğal olarak oluşan antioksidanlar, vücutta hücrelere zarar verebilecek ve artritle ilişkili inflamatuar süreçlere katkıda bulunabilecek serbest radikallerle savaşarak artritin önlenmesine yardımcı olabilir" dedi.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı, yemek pişirme konusundaki çok yönlülüğü nedeniyle mutfaklarda en sık kullanılan malzemelerden biridir, ancak herkes bunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin farkında değildir.