Sağlıklı ve dengeli beslenme, hastalıklardan korunmamız için hayatımızda önemli bir yere sahip. Öyle ki tükettiğimiz bazı besinler, adeta yaşamımızı kolaylaştırıyor ve sağlıklı bir ömre giden kapıyı aralıyor. Şimdi bahsedeceğimiz yiyecekler ise bağışıklık sistemini güçlendirerek, gelebilecek hastalıkları başınızdan defediyor. İşte vücudunuzu dirençli ve hastalıklara karşı savaşçı hale getiren şifalı besinler…
Sağlıklı bir bedenin altın anahtarı, tüketilen besinlerden geçiyor. Peki bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için beslenme rehberimiz nasıl olmalı? Gelin detaylarına birlikte bir bakalım.
IHLAMUR TÜKETİN
Bir fincan sıcak ıhlamur, hem zihinsel hem de fiziksel rahatlamaya yardımcı olur. Ihlamurun içerisinde bulunan vitaminler, antioksidanlar ve uçucu yağlar sağlığa fazlasıyla yarar sağlayabilir.
Özellikle doğal tıpta birçok hastalığa karşı çare olan bu bitki, idrar söktürücü ve ateş düşürücü özelliği ile bilinmektedir. Ayrıca ıhlamur, kaygıları gidermeye büyük ölçüde fayda sağlayabilir.
UYARI: Bu karışımı tüketmeden önce herhangi bir alerjik reaksiyona karşı doktorunuza danışın. Hamile veya emziren kadınlar ve kalp hastalığı olan kişiler de ıhlamur tüketiminde doktor onayı almalıdır.
Ayrıca tavuk ve balığa da ağırlık vermeyi unutmayın. Kahvaltı sofralarınızda mutlaka peynir ve yumurta yemeyi ihmal etmeyin.
YOĞURT VE KEFİR TÜKETİN
Yoğurt ve kefir sağlık için oldukça faydalı besin kaynaklarındandır. Vücuttaki gastrointestinal enfeksiyonları önler. Özellikle kefir antitümör özelliklere sahiptir.
Tümör oluşumunu engelleyerek, var olanın ilerlemesinin önüne geçer. Kefir içerdiği B1 vitamini, niasin, folik asit B12 açısından oldukça zengin bir besindir.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Ispanak ve lahana gibi sebzeler vücutta oluşan iltihabı önleyerek, hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda bu sebzeler C vitamini ve demir ile doludur. Bu besinleri düzenli olarak tükettiğinizde, bağışıklık sisteminiz güçlenecek, hastalıklara karşı direnç kazanacaksınız.
SARIMSAK
Yapılan araştırmalar sonucu, pişmiş sarımsak yerine çiğ sarımsak tüketiminin bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirdiği tespit edildi. Doğal antibiyotik görevi gören bu besin, virüslere karşı büyük bir savaşçı.
YEŞİL ÇAY TÜKETİMİNİ ARTIRIN
Yeşil çay metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakmasıyla bilinen çaylardan biridir. Fakat bu çay sadece yağ yakımını kolaylaştırmakla kalmıyor aynı zamanda kalbi güçlendiriyor ve kan şekerini dengeliyor.