Sağlığı korumanın temelinde düzenli hareket etmek ve zararlı besinlerden uzak durmak yatıyor. Ancak bazı yiyecekler var ki, dışarıdan bakıldığında masum görünmelerine rağmen vücudumuz için ciddi riskler taşıyabiliyor. Nadiren tüketildiğinde zararsız sanılan bu gıdalar, fark edilmeden organlar üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. İşte aslında düşündüğümüz kadar güvenli olmayan o besinler...
Bu listedeki yiyecekler, yarar sağlamaktan çok olumsuz etkileriyle dikkat çekiyor ve içeriklerindeki zararlı maddeler nedeniyle vücutta ciddi hasarlara yol açabiliyor. Sağlığınızı korumak için bu besinlerden olabildiğince uzak durmanız büyük önem taşıyor. İşte, riskleriyle bilinen ve sağlığınız için tehlike oluşturabilecek o gıdalar…
KAHVE KREMASI
Çoğu kişinin kahvede lezzet artırıcı olarak tercih ettiği kahve kremaları, adının aksine genellikle gerçek krema içermez.
Bu ürünler çoğunlukla bitkisel yağlar, yapay tatlandırıcılar, kıvam artırıcılar ve çeşitli katkı maddelerinden oluşur.
MEYVE SUYU
Meyvelerin vücudumuz için ne kadar yararlı olduğunu ve günlük beslenmede mutlaka yer alması gerektiğini hepimiz biliyoruz.
Ancak meyve sularının içinde çoğu zaman yüksek fruktozlu mısır şurubu ve kıvam artırıcı gibi katkı maddeleri yer almaktadır.
Journal of Clinical Investigation'da yayımlanan bir araştırma, meyve suyundaki tatlılığın büyük kısmının, aşırı kilolu kişilerde özellikle karın bölgesindeki viseral yağ dokusunun artışıyla ilişkili bir şeker türü olan fruktozdan kaynaklandığını ortaya koyuyor.
Bu içecekler, glikoz seviyelerini yükselterek karaciğere aşırı yüklenen ve yağlanmaya neden olan aspartam içermektedir.
Ancak farklı bir şeyler içmek istiyorsanız lezzetli detoks çaylarını ya da bir fincan kahve içmeyi de tercih etmenizde sakınca yoktur.
Bu yiyecekleri yemeyi kestiğinizde ise vücudunuzdaki iltihaplanma semptomları azaltmaya başlayacağından geç kalmış sayılmazsınız.
MAYONEZ
Mayonez boş kalorili sosların başında yer alır ve içerisinde bulunan şeker ve koruyucular göz önüne alındığında yağsız olanları bile sağlıklı değildir.
Mayonez yumurtadan yapılmasına karşın buzdolabında ya da market raflarında aylarca bozulmadan kalabilir. Doğal olmayan bu durum ise içerdiği yüksek katkı maddelerinden kaynaklıdır.