Yoğurtlar bağırsak mikrobiyotasını artırabilecek protein, kalsiyum, vitaminler ve canlı kültür veya probiyotikler bakımından yüksek olabilir. Aynı zamanda kemik ve dişler için koruma sağlarken sindirim sorunlarının önlenmesine de yardımcı olabilir. Buna karşın içerisine birkaç adet bu meyveden eklemek etkilerini ikiye katlamanıza yardımcı olabilir.
Kabızlık, lif yetersizliği, su eksikliği, hareketsiz yaşam tarzı, bazı ilaçlar, hormonal değişiklikler, stres veya bazı sağlık sorunları gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Bu durum, genellikle karın ağrısı, şişkinlik ve rahatsızlık gibi semptomlarla birlikte görülür. Ancak bu tarifle hem sindirim sisteminizi kısa sürede düzenlemeniz hem de kabızlığı gidermeniz mümkündür.
Kuru erik ve kuru kayısı kabızlığa karşı kullanılan en yaygın doğal yöntemlerdir ancak en az bunlar kadar etkili bir farklı kuru meyve daha bulunuyor; kuru dut. Özellikle yoğurdun içerisine birkaç tane atıp tüketildiğinde kısa sürede bağırsakları çalıştırıp sindirimi düzenleyerek kabızlığa çare olabilir.
YOĞURTLU KÜR TARİFİ
Sabahları aç karnına kahvaltı olarak bir kase yoğurdun içerisine birkaç tane kuru dut atın. Ardından bunu tüketip üzerine bol su içerseniz kısa sürede kabızlık sorununuz bitecektir.
KURU DUTUN FAYDALARI
Dutlardaki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sağlık açısından çeşitli güçlü faydalar sağlar. Örneğin duttaki flavonoidler oksidatif stresi sınırlamak için serbest radikallerle savaşır. Bu önemlidir, çünkü oksidatif stres fiziksel, bilişsel ve hatta duygusal sağlığın çeşitli yönleri üzerinde olumsuz etkiye sahip olabilir.