Kan şekeri, vücudumuzun enerji kaynağı olan glikozun kandaki düzeyini ifade eder. Glukoz, karbonhidratlı besinlerin sindirimiyle ortaya çıkar ve kana emilerek vücut hücrelerine taşınır. Vücut, enerji ihtiyacını karşılamak ve hücrelerin düzgün çalışmasını sağlamak için kan şekeri seviyelerini dengede tutar. Kan şekeri düzeyi, pek çok faktörden etkilense de genellikle insülin adı verilen bir hormonun kontrolü altındadır.
ERİĞİN FAYDALARI
Erikler son derece besleyicidir ve çeşitli sağlık yararları sunar. Çeşitli kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek lif ve antioksidanlara ek olarak birçok vitamin ve mineral içerirler.
Erik, besin değerleri açısından etkileyici bir şekilde yüksektir. Lif ve antioksidanlara ek olarak 15'in üzerinde farklı vitamin ve mineral içerirler.
KAN ŞEKERİNİ DENGELEMEYE YARDIMCI OLUR
Erik, kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir. Karbonhidrat bakımından oldukça yüksek olmasına rağmen, yendikten sonra kan şekeri seviyelerinde önemli bir artışa neden olmuyor gibi görünmektedir.