Kanserden kaçınmak için atılan adımlar, kanser gelişme riskini ortadan kaldırmasa da risk düzeyini en düşük noktaya çekebilir.
Doktor William Li, yiyecek seçimlerinin kanseri önleme konusunda, hatta gelişen tümörleri küçültme ve kanseri tedavi konusunda en önemli noktalardan biri olduğunu açıkladı.
Li, yenilebilecek en iyi kanserden koruyucu yiyecekler arasında kuruyemişlerin bulunduğunu açıklıyor. Özellikle ceviz, badem, fındık, antep fıstığı ve kaju en etkilileri arasında yerini alıyor.
Bir diğer yiyecek olarak ise Doktor Li, "en lezzetli kanser savaşçısı" olarak tanımladığı domatesin faydalarına değiniyor.
Domateslerde bulunan yüksek likopen oranı, kanser üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.
Antosiyanin, kanser hücrelerini aç bırakır ve öldürür. Böylece ortadan kalkması oldukça zor olan kanser kök hücrelerini yok eder.
Son olarak, Doktor Li, proteinlerin, polisakkarit ve amino asit içermesi nedeniyle istiridyenin de oldukça sağlıklı olduğunu dile getiriyor.
İngiltere'deki kanser araştırmacıları, matcha çayının kanser kök hücrelerine giden besleyici hatları keserek meme kanseriyle savaşabildiğini gösterdi.