Tıp dilinde hepatik steatoz olarak adlandırılan karaciğer yağlanması, yaş ilerledikçe alışkanlıklara da bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu yağ birikmesinin ise doğrudan alışkanlıklarımızla ilgisi bulunmaktadır. Özellikle karaciğer yağlanmasının en büyük sebebi obezite ve yüksek kan şekerine sahip olmakta. Aynı zamanda tüketilen yiyecekler de büyük bir rol oynayabilir. Fakat sürekli tükettiğimiz bir zehir var ki adeta karaciğer yağlanmasını başyapıtı! İşte detayları…
ŞEKERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI DİĞER SORUNLAR
OBEZİTE, DİYABET VE KALP HASTALIĞINI ARTIRIR
Hepimiz arada bir kendimizi şımartmayı sevsek de, kan şekerini hızla etkileyen yiyecekler obezite, kalp hastalığı ve diyabet riskine katkıda bulunur.
Yapılan araştırmalar sonucu, yüksek glisemik diyetler ile çeşitli kanser türleri arasında bağlantılar olduğu öne sürüldü.
CİLDİN KIRIŞMASINA NEDEN OLUR
Şeker tüketiminin en çok bilinen zararları arasında cilt kırışıklıkları da yer alıyor. Şeker tüketimi fazla olan kişilerin şeker tüketmeyen kişilere göre ciltleri daha hızlı kırışmaktadır. Şekerin içerisindeki moleküller, vücuda girdiğinde şeker vücuttaki proteinlere bağlanmaktadır.