Reynolds, her ne kadar keskin bir diyet tavsiyesi vermenin zor olduğunu, bunun nedeninin beslenme araştırmalarında her zaman "en net" cevaplara ulaşamamaları olduğunu söyledi. Bununla birlikte, şu anda elde edilen veriler, beslenme ve kalp sağlığı arasındaki ilişkiyi gösteren çok sayıda kanıt sunuyor.
Reynolds, mevcut verilere dayanarak, belirli yiyeceklerden kaçınmayı tercih ettiğini ve ölçülü olarak daha az sağlıklı yiyeceklerin çok nadiren de olsa tadını çıkardığını belirtti. Peki, nasıl? Reynolds'ın sağlıklı beslenme alışkanlığı aşağıdaki gibidir...
YEDİĞİNİZ YAĞLARA DİKKAT!
Reynolds, gözlemsel çalışmaların margarin ve bitkisel yağ tüketiminin daha yüksek kardiyovasküler temelli ölümle ilişkili olduğunu öne sürdüğünü söyledi. Ancak kolesterol gibi risk faktörlerini artırmadıkları için nedeninin net olmadığını söyledi. Hindistan cevizi yağı, doymuş yağlardan oluştuğu için kalp rahatsızlıklarına neden olabilir.
Araştırmalara göre zeytinyağı daha sağlıklıdır. Reynolds, "İnsanlar mümkün olduğunda bu yağla yemek yapmalı ve diğer yağları kullanıyorlarsa, mümkün olduğunca az kullanmalı" dedi.
KALBİNİZİN EN BÜYÜK DÜŞMANLARINDAN PATATES CİPSLERİ!
Reynolds özellikle, patates cipsini ağzına bile sürmediğini, hatta evde bulundurmadığını söyledi. Bunun nedeni, paketi açtığınızda çok az yemenin mümkün olmamasıdır.
Söylediği gibi, çıtır çıtır bir şeyler yemek istiyorsanız cips yerine patlamış mısır ve taze sebzeler yiyebilirsiniz.