Hastalıklardan korunmak için aldığımız vitaminlere fazlasıyla önem göstermeliyiz. Özellikle kış aylarında çoğunlukla üşütüp hasta oluruz. Bu aylarda vitamin ve omega-3 bakımından yüksek yiyecekleri tüketmemizde fayda var. Balık bu değerleri fazlasıyla karşılayan bir besin. İşte tüm hastalıklara kalkan olan o balık…
KANSERİ ÖNLER
Vücutta HDL kolesterolü korumak için gerekli olan iyi bir yağ olan yüksek omega-3 yağ asitleri içeriğine sahiptir. Ayrıca kanser şansını azaltmakla da ilişkilidir.
KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER
Vücuttaki omega-6 ve omega-3 yağ asitlerinin dengelenmesine yardımcı olur. Kolesterol dengesini korur ve ateroskleroz, obezite ve koroner kalp hastalığı riskini önler. Aynı zamanda kalp ve atardamarlardaki yükü de azaltır.
DİYABETİ ÖNLER
Protein diyetin hayati bir parçası olarak kabul edilir. Balıklar doğal protein kaynağıdır. Diyabet olasılığını azaltmaya yardımcı olur.