Havaların soğumasıyla birlikte birçok romatizma hastasında, eklem sertliği veya ağrılar ortaya çıkabilir. Fakat bundan korunmanın yolu, birkaç besinden geçiyor. Dr. Sunni Patel ise bununla ilgili nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinin ayrıntılarını paylaşarak, eklem ağrılarını bitirecek formülü paylaştı.
Eklemleri olumsuz yönde etkileyen "barometrik basınçtaki" değişimler, artrit ağrılarını artırabilir. Fakat "sıcak kalmanıza" da yardımcı olabilecek bazı gıda grupları, bu noktada etkili bir çözüm olabilir.
Dr. Pattel, vücut ısısını artıran yiyeceklerin, genellikle rahatlık sağlayabildiğini ve potansiyel olarak artrit ağrısını azaltabileeğini belirtti. Aynı zamanda dolaşım sisteminde, iltihaplanma karşıtı etkileriyle birlikte olumlu etkiler gösterebileceğini söyledi.
"Bir sihir" gibi olmasa da, bu yiyeceklerin artrit semptomlarını hafifleterek daha rahat bir kış geçirebileceğinizi de sözlerine ekledi.
SICAK ÇORBALAR VE GÜVEÇLER
Sebzeler, yağsız proteinler ve kemik suyu gibi malzemelerle hazırlanan doyurucu çorbalar ve güveçler pişirmek, artrit ağrılarıyla mücadele eden insanlar için "yatıştırıcı" olabilir.
Dr. Patel, bu tariflerin rahatlık ve rahatlama sağlayabileceğini, ağrıyı ve artritle ilişkili sertliği hafifletmeye yardımcı olabileceğini belirtti.
BALIK
Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan yağlı balıklar (somon, uskumru veya sardalya gibi) aynı zamanda iltihabı azaltabilir ve artrit semptomlarını hafifletebilir.
Bitki bazlı bir diyet uyguluyorsanız, Dr. Patel, keten tohumu ve cevizin de iyi bir omega-3 kaynağı olduğunu söyledi.
SICAK BİTKİ ÇAYLARI
Her ne kadar kahve içmek hepimiz için vazgeçilmez olsa da, Dr. Patel, romatizma ağrılarını hafifletmek için bitkisel alternatiflere yönelmenin daha olumlu etkiler oluşturabileceğini belirtti.
Patel, "Papatya, biberiye ve ısırgan otu gibi bitkisel çaylar, antiinflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahip olabilir ve bu da artrit rahatsızlığına yardımcı olabilir" açıklamasında bulundu.