Geçmek bilmeyen eklem ağrıları, birçok kişinin önemli sorunlarından biri. Romatizmal hastalıklardan, ani hareketler sonucu oluşan hastalıklara kadar birbirinden farklı sebeplerle ortaya çıkabilecek ağrılara karşı kendinizi korumanız için bazı besinlerden faydalanabilirsiniz.
Omega-3 yağ asitleri: Bu yağ asitleri somon, ton balığı ve uskumru gibi soğuk su balıklarında bulunur. Artritli kişilerde iltihabı ve ağrıyı azalttığı gösterilmiştir.
Meyve ve sebzeler: Meyve ve sebzeler, eklemlerinizi hasardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur. Eklem ağrısı için en iyi meyve ve sebzelerden bazıları, çilek, turunçgiller, yapraklı yeşillikler ve domatesleri içerir.
Fındık ve tohumlar: Fındık ve tohumlar iyi bir omega-3 yağ asitleri, lif ve vitamin kaynağıdır. Ayrıca iyi bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdırlar.
Zerdeçal: Zerdeçal, anti-inflamatuar özelliklere sahip bir baharattır. Yiyeceklere eklenebilir veya takviye olarak alınabilir.
Zencefil: Zencefil, anti-inflamatuar özelliklere sahip başka bir baharattır. Böylece eklem ağrılarının kaynaklandığı iltihaplanma sorunuyla mücadele ederek ağrıları hafifletebilir.
Egzersiz, iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir ve ayrıca kaslarınızı ve eklemlerinizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. Eklem ağrısı yaşıyorsanız, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Ağrınızın nedenini belirlemenize ve sizin için doğru olan bir tedavi planı geliştirmenize yardımcı olabilirler.
Eklem ağrılarına iyi gelen besinleri tüketmenin birçok yolu vardır. İşte birkaç fikir:
Gün boyunca çeşitli meyve ve sebzeler yiyin. Salatalara, çorbalara, smoothielere katabilir veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Tavuk, balık, fasulye ve mercimek gibi yağsız protein kaynaklarını seçin. Onları ızgara yapabilir, fırınlayabilir veya kızartabilirsiniz.
Yemeklerinize veya atıştırmalıklarınıza kuruyemiş ve tohum ekleyin. Bunları salatalara, yoğurda veya yulaf ezmesine serpebilirsiniz.