Gevrek bir atıştırmalık ararken, kaju fıstığı neredeyse her zaman harika bir seçenek olarak hizmet eder. Kaju, Güney Amerika ve Karayipler'e özgüdür, ancak dünyanın her yerinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Kaju yemek sadece açlık krizlerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınızı iyileştirmeye de yardımcı olabilir.
Daha sağlıklı beslenmek isteyen birçok insan bitki bazlı ürünleri tercih ediyor ve kaju, birçok süt ürününe vegan bir alternatif olarak giderek daha popüler hale geliyor.
Bu kuruyemişler süt, krem peynir, krema, tereyağı ve hatta kaju yağı ve ahududulu smoothie haline getirilebilir.
Tüm bunlara ek olarak, kaju fıstığı, kalp sağlığını yenileyen kuruyemişler arasında bulunuyor ve kan basıncının düşmesine yol açabileceği çeşitli sağlık yararlarına sahiptir.
"Bunun kalp hastalığı riski üzerinde anlamlı bir etkisi var. Bu nedenle, kajuyu diyetinize düzenli olarak dahil etmek, uzun vadede kalbinizin korunmasına yardımcı olabilir."
Düşük tansiyon ve kaju tüketimi arasındaki ilişki, Şiraz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan bir çalışmada ortaya kondu.
Çalışma, kan basıncı da dahil olmak üzere kalp sorunlarının, daha fazla çiğ kaju tüketmek gibi değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere diyetteki ayarlamalarla kontrol edilebileceğini söylüyor.
Pek çok mağazada önceden paketlenmiş, tuzlanmış kaju bulunur ve Cleveland Clinic'ten yapılan bir araştırma, tuzdaki sodyumun fazladan su tutması ve kalbinize daha fazla stres binmesine neden olabileceğinden, aşırı tuzlu gıdaların tüketilmesini yüksek tansiyona bağladı. ve kan damarları, çalışmaya göre.