Kanserle ilgili çalışmalar, hız kesmeden devam etse de tedavinin yanı sıra "kanserin oluşmadan engellenmesine dair çalışmalarda besinlerin rolü de incelemeye tabi tutuluyor. Yapılan çalışmalarda, özellikle meyvelerden birinin bu konuda oldukça etkili olduğunu gösteriyor. İşte o besin…
Yapılan son çalışmalar ve elde edilen daha önceki veriler incelendiğinde, likopen içeren besinleri tüketmenin daha düşük prostat kanseri riski ile ilişkili olduğu tespit edildi.
Örneğin; 2016 yılında yapılan bir araştırma, beslenmelerinde daha yüksek miktarda likopen tüketen kişilerin daha az yiyenlere kıyasla prostat kanseri riskinin %11 daha düşük olduğunu buldu.
Araştırmada likopen tüketiminde ortaya çıkan etkiyi anlamak için 20 yılı aşkın bir süre boyunca yapılan 66 farklı sonuç incelendi.