Yediklerimizin sağlığımız üzerinde önemli bir etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bazı besinler hastalıklara karşı kalkan görevi görürken bazıları ise çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Ancak öyle bir meyve var ki sağladığı faydalar ile meyvelerin bile kralı olarak anılıyor.
Durian meyvesi birçok çeşitte olabilir, ancak genellikle dikenli dış kabuğu ve güçlü kokusuyla bilinir. Diğer meyvelerle karşılaştırıldığında, durian çok yüksek besin içeriğine sahiptir.
NASIL KULLANILIR?
Durian tatlı ve tuzlu yemeklerde kullanılır. Hem kremamsı etli kısmı hem de çekirdekleri yenilebilir, ancak çekirdeklerin pişirilmesi gerekir.
Bir fincan (243 gram) posa şunları sağlar:
Kalori: 357
Yağ: 13 gram
Karbonhidrat: 66 gram
Lif: 9 gram
Protein: 4 gram
C Vitamini: Günlük Değerin (DV) %80'i
Tiamin: DV'nin %61'i
Manganez: DV'nin %39'u
B6 Vitamini: DV'nin %38'i
Potasyum: DV'nin %30'u
Riboflavin: DV'nin %29'u
Bakır: DV'nin %25'i
Folat: DV'nin %22'si
Magnezyum: DV'nin %18'i
Niasin: DV'nin %13'ü