Anti inflamatuar gıdalar vücuttaki inflamasyonu yani iltihaplanmayı azaltan besinler için kullanılan bir terimdir. Çoğu doktor ve uzman bu besinleri mümkün olduğunca fazla tüketmemiz gerektiği konusunda hemfikirdir. Otoimmün hastalıklardan diyabete, kalp hastalıklarından bağırsak rahatsızlıklarına kadar birçok iltihaplanma sonucu oluşan hastalığa karşı birçok rahatsızlık için bu besinleri tüketmek kısa sürede iyileşmenizi sağlayacaktır.
Yemek yediğimiz her anda inflamatuar veya antienflamatuar olan yiyecekleri tercih etme şansına sahibiz.
Bu tercihlerimizin sonucunda ise genel sağlığımızı iyileştirebilir ya da kötüye gitmesine neden olabiliriz.
İLTİHAPLANMAYA NEDEN OLAN GIDALAR
İnflamatuar gıdalar kısaca şeker, rafine karbonhidratlar, endüstriyel tohum yağları, kırmızı et ve kola, hamburger ve cips gibi işlenmiş yiyeceklerden oluşmaktadır.
Bu gıdaların tüketilmesi bağışıklık sistemi, kardiyovasküler sistem ve genel olarak vücudumuz ve beynimiz üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle önerilmektedir.
Ek olarak bu meyveler sadece mevcut iltihabı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda hücreleri gelecekteki herhangi bir iltihaplanma durumuna daha güçlü savaşmaları için güçlendirir.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yeşil yapraklı sebzelerin sağlıklı olduğunu hepimiz biliyoruz ancak nedenine dair oldukça az konuşulur.
Yeşil yapraklı sebzeler vücudumuzu hücresel düzeyde besler, bilişsel gerilemeyi önler, bağırsak mikrobiyal ortamının en iyi durum kalmasını sağlar ve genel iltihabın azalmasına yol açar.