ANTİOKSİDANLAR AÇISINDAN ZENGİN
Ceviz, diğer yaygın kuruyemişlerden daha yüksek antioksidan seviyesine sahiptir. İçeriğindeki E vitamini, melatonin ve cevizin kabuğunda özellikle yüksek olan polifenol adı verilen bitki bileşikleri yüksek antioksidan kapasitesi sunar.
Sağlıklı yetişkinlerde yapılan küçük bir çalışma, ceviz açısından zengin bir yemek yemenin yemekten sonra "kötü" (LDL) kolesterolün oksidatif hasarını önlediğini ortaya koydu.
Kötü kolesterol, atardamarlarda birikmeye ve ateroskleroza (damar sertliğine) neden olmaya eğilimlidir.
OMEGA-3 YÖNÜNDEN SÜPER BİTKİ KAYNAĞI
Ceviz, omega-3 yağında diğer tüm kuruyemişlerden önemli ölçüde daha yüksektir ve 28 gramlık porsiyon başına 2.5 gram sağlar.
Ceviz de dahil olmak üzere bitkilerden elde edilen Omega-3 yağına alfa-linolenik asit (ALA) denir. Bu temel yağı, beslenme şekliyle almanız gerekir.
Tıp Enstitüsü'ne göre, yeterli ALA alımı 1.6 ve 1.1 gram aralığındadır. Tek bir porsiyon ceviz ise bu ihtiyacınızı karşılar.
Gözlemsel çalışmalar sonunda günde tüketilen her bir gram ALA'nın kalp hastalığından ölme riskini %10 oranında azalttığını gösteriyor.