Vücuttaki iltihaplar ihmal edildiğinde hayatı tehdit ediyor. Vücudun savunma mekanizması olan iltihaplar, vücuda yerleştiğinde özellikle iç organlarda hasara neden oluyor. Uzmanlar, iltihabı engelleyen ve vücutta oluşmuş iltihabı söküp atan besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, hangi besinler vücuttaki iltihabı atıyor? İşte iltihap kurutan besinler...
KIRMIZI KAN HÜCRELERİNİN AZALMASIYLA...
Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalması ile birlikte vücut iltihaplara karşı korunmasız bir hale gelir. İltihap oluşması birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen bir sağlık sorunudur, sık görülen nedenler arasında enfeksiyon kapmak, zatürre, lupus, romatizma gibi hastalıklar yer alır.
İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER NELERDİR?
Vücudun birçok farklı bölgesinde görülebilen bu sağlık sorunu enfeksiyonlara karşı vücudun oluşturduğu bir kalkan olarak da adlandırılabilir. İltihap söktürücü bitkiler günümüzde çoğu uzman tarafından önerilen iltihap kurutucu yöntemler olarak bilinmektedir. İltihap söktürücü bitkiler nelerdir, gelin birlikte göz atalım.
AK SÖĞÜT KABUĞU:
Bu kabukta aspirin ile benzer özellikler taşımaktadır. içerisinde Salisin adlı madde bulunmaktadır. Ayrıca ak söğüt kabuğu ağrı kesici özelliktedir.