Tahin, kavrulmuş ve öğütülmüş susam tohumlarından oluşur. Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan tahin içerdiği bileşenler sayesinde kronik hastalıkları önlemek gibi birçok olumlu etkisi vardır. Tahin, içerdiği antioksidanlar sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki toksinleri atarak DNA hasarını önlüyor. İşte günde bir tatlı kaşığı tahin tükettiğinizde vücudunuzda meydana gelecek değişimler…
Sadece lezzetiyle değil sağlığa olan etkileri sebebiyle de tercih edilen tahin, içerdiği pek çok vitamin, mineral ve yağlar sayesinde beyin gelişimini destekler, bağışıklığı güçlendirir. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu bileşenlerin pek çoğunu bir arada sunmasıyla oldukça etkili olan tahinin işte faydaları…
TEK BİR KAŞIKLA ZEHRİ YOK EDİYOR
Besin değeri olarak tahin, protein, lif, E vitamini, B vitaminleri, demir, magnezyum, çinko, manganez, ve fosfor bakımından oldukça zengindir.
İçerdiği manganez ve fosfor, kemik sağlığı için önemli rol oynar.
Tahinin içinde bulunan yağın yaklaşık olarak %50'si tekli doymamış yağ asitlerinden gelir ve anti-inflamatur özelliklerine sahiptir. Bu durum da kronik rahatsızlıkların riskini azaltmada önemli ölçüde yardımcı olur.
İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudunuzdaki serbest radikal hasarını önlemeye destek olur. Serbest radikaller kararsız bileşenlerdir. Vücudunuzda fazla bulunduğunda dokulara zarar verir.
Tahinde bulunan antioksidanlar, serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerde oluşabilecek DNA hasarını önlemeyi sağlar. Uzmanlar, günde bir kaşık tahin tüketildiğinde vücuttaki toksinin atılmasının kolaylaştığını belirtiyor.
Antioksidanlar, genel anlamda sağlığı iyileştiren ve bağışıklığı güçlendiren bir etkiye sahiptirler.
HASTALIĞA YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR
Susam tohumundan üretilen tahini tüketmek, tip 2 diyabet ve bunu yaptığınızda yüksek kolesterol ve triglerit seviyeleri de dahil olmak üzere kalp rahatsızlığı riskini azaltabilir.
Tahin içerdiği antioksidanlar sayesinde antibakteriyel özelliğe sahip olabilirler.
Yapılan susam tohumunun ekstraktını antibakteriyel kapasitesi üzerine yapılan çalışmalara göre araştırmacılar, test ettikleri ilaca dirençli olan bakterilerin %77'sine karşı etkili olduğunu gözlemlediler. Ayrıca hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada da yaraların iyileşmesinde önemli ölçüde yardımcı olduğunu gözlemlediler.
İLTİHAPLANMAYI AZALTIR
İçerisinde yüksek miktarda anti-inflamatuar bulunmaktadır. Hayvanlar üzerine yapılan bir araştırmada tahin içindeki antioksidanlarının yaralanma, akciğer rahatsızlığı, romatoid artrit ile ilgili ağrıyı ve iltihabı hafifletebileceğini gözlemlendi.
İçerisindeki antioksidanlar beyin sağlığını geliştirmeye yardımcı olarak demans ve Alzheimer gibi hastalıkları önlemede destekleyicidir.
Antioksidanlar kan-beyin bariyerleriden geçebilir. Beyninizi ve merkezi sinir sisteminizi doğrudan etkileyebilir. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada susam antioksidanlarının beyinde oluşan alzheimer hastalığının özelliği olan beta amiloid plaklarının oluşumunu önlemeye destek olabileceği görülmüştür.
90 GÜN BOYUNCA TÜKETİLDİĞİNDE…
Böbrek ve karaciğer, vücudunuzdaki toksin ve atıkları uzaklaştırmaktan sorumludur. Tahin, karaciğerinizi ve böbreklerinizi koruyucu bileşikler içerir.
Tip 2 diyabetli kişiler üzerine yapılan bir araştırmada 90 gün boyunca tahin tüketenlerin bir kontrol grubuna oranla böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirdiği gözlemlendi.
CİLT SAĞLIĞINA İYİ GELİR
Tahin, içerisindeki amino asitler, E vitamini, B vitaminleri, mineral ve yağ asitleri içerdiği için cilt hücrelerinin yenilenmesine ve cildin erken yaşta yaşlanma belirtilerini önlenmesine destek olur.