Diabetes.co.uk'nin bildirdiğine göre, papatya çayı grubunun HbA1c ve serum insülin seviyelerini "önemli ölçüde" azalttığı ve ayrıca toplam antioksidan kapasitesini kontrol grubuna kıyasla önemli ölçüde artırdığı bildirildi.
HbA1c terimi, glike edilmiş hemoglobine karşılık gelir. Vücudunuzdaki oksijeni taşıyan kırmızı kan hücreleri içindeki bir protein olan hemoglobin, kandaki glikoz ile birleşerek "glikoz" hale geldiğinde gelişir.
Araştırmayı yapan uzmanlar, papatya çayının diyabet risk faktörlerini azaltmada faydalı olabileceği sonucuna vardı. "Kısa süreli papatya çayı alımı, tip 2 diyabetli hastalarda glisemik kontrol ve antioksidan durumu üzerinde faydalı etkilere sahiptir" sonucuna ulaşıldı.
Ancak araştırmacılar, önemli klinik gelişmeler göstermek için daha büyük bir örneklem popülasyonunun ve daha uzun bir müdahale süresinin gerekli olacağını kaydetti.
KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN GENEL İPUÇLARI
Genel bir kural olarak, karbonhidratlar vücudunuz tarafından hızlı bir şekilde parçalandığından ve kan şekerinde hızlı bir artışa neden olduğundan, belirli karbonhidratları hafifletmelisiniz.