Evde yoğurt mayalamak, herkesin son zamanlarda sıkça tercih ettiği sağlıklı beslenme şekillerinden biri oluyor. Hazır yoğurt sevmiyorsanız bu mayalama sırrını mutlaka deneyin! İşte taş gibi lezzetli ve sağlık deposu bir yoğurda sahip olmak için yapmanız gerekenler…
Yoğurt sağlığa oldukça yararlı A, B ve E vitaminleri içermektedir. Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayan bu besin, gastrointestinal bozukluklara karşı da koruma sağlar. Öyleyse gelin birlikte sağlıklı ve lezzet deposu yoğurt mayalama yöntemlerine bir bakalım…
FIRINDA YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Yoğurt yapmak için mayalı sütü, isteğe göre fırın kabına veya sıcağa dayanıklı bir kavanoza koyun.
Fırınınızı 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika kadar ısınmaya bırakın. Sonra ağzı açık olan kapları fırına yerleştirin. 5-6 saat sütünüzü mayalanmaya bırakın
Kaynayan süt biraz ılıdıktan sonra, yoğurt mayasını bir kapta süt ile karıştırma işlemi yaparak, çömlek tabağa bu karışımı aktarın.
Ardından çömleklerin ağzını havlu bez ile kapatın. Tencere ve kavanoz dışında, çömlek mayalama yöntemini de mutlaka deneyin. Lezzetine inanamayacaksınız…
TEREYAĞI İLE YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Bu yöntemde mayamız tereyağı olacak… Bir kabın içine, kaynatıp ılıttığınız sütten birkaç kaşık alarak, tereyağı ile farklı bir kapta karıştırmanız gerekiyor. (Bir litre sütre, 2 tatlı kaşığı tereyağı kullanmalısınız) Ardından bu karışımı sütü hangi kapta mayalayacaksanız ona boşaltın.
YOĞURDUN SAĞLIĞA OLAN YARARLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?
Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biri oluyor.
Özellikle kemik gelişiminde önemli rol oynayan bu ürün, gaz, ishal ve şişkinliği gidermeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda ise kilo vermeyi hızlandırdığı tespit edildi.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Düzenli yoğurt tüketimi bağışıklık sistemini oldukça güçlendirir. Aynı zamanda soğuk algınlığı ve grip gibi oluşabilecek hastalıkların önüne geçer.
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR
Kilo vermek istiyorsanız, düzenli yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin. Bu besin hızlı bir şekilde yağ yakmanızı sağlayacak, aynı zamanda sizi tok tutarak, fazla yemek tüketimini önleyecek.
Yapılan çalışmalarda, öğleden sonra atıştırması olarak yüksek proteinli yoğurt tüketmenin açlığı azalttığını, tokluğu artırdığını ve akşam yemeği yeme ihtiyacını geciktirdiğini ortaya koydu.
TİP 2 DİYABETİ AZALTIR
Yoğurt, bağırsak mikrobiyotasını etkileyebilen ve glisemik değişkenliği azaltmada potansiyel bir role sahip olan laktik asit bakteri içeriği gibi özellikler içerir. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda, her gün 1 kase yoğurt tüketmenin tip 2 diyabet riskini yüzde 18 azalttığı tespit edildi.