Karnabahar, özellikle C ve K vitamini, folat ile potasyum bakımından oldukça zengin bir sebze türüdür. İçeriğindeki yüksek lif sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına katkı sağlar ve kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.
Bunun yanı sıra, içerdiği antioksidanlar vücuttaki hücreleri korur, kalp sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar.
Böylesine faydalı ve sağlıklı bir sebze olmasına rağmen, yoğun kokusu yüzünden çoğu kişi tarafından tercih edilmediği gibi, mutfağa bile sokulmaktan kaçınılıyor.
BUHARDA PİŞİRME YÖNTEMİ
Evinizde karnabahar pişerken yayılan kokudan rahatsızsanız, şeflerin tavsiye ettiği en etkili yöntemlerden biri olan buharda pişirme tekniğini tercih etmelisiniz.
SÜT
Bu yöntemi daha önce duymamış olabilirsiniz ancak evet, karnabahar, pişirilirken genellikle sütle birlikte tercih edilir. Bir tencerenin içine yarı yarıya olacak şekilde su ve süt koyun.
Daha sonra karnabaharı bu karşımda haşlayın. Bunun sebebi, süt sayesinde sebzenin kendine has keskin ve yoğun kokusunun hafiflemesidir.
Süt, içeriğindeki yağ ve proteinler sayesinde karnabaharın kokusunu yumuşatarak mutfağa daha az yayılmasını sağlar.