Göründüğünden daha fazla bakteri barındıran tahta kaşıklar, sağlıklı yemek hazırladığınızı düşündüğünüz günlerde yemeklerinize bakteri eklemenizi sağlıyor olabilir. Yapıları gereği yıkandıktan sonra bile bakteri tutabilen bu mutfak eşyasını nasıl temizleyeceğinizi düşünüp duruyorsanız, cevabı mutfağınızda saklı…
SU VE DETERJAN YETERLİ DEĞİL!
Birçok kişi tahta kaşıkları bulaşık deterjanı ve suyla yıkamanın yeterli olduğunu düşünüyor. Ancak; özellikle çiğ et, tavuk veya yumurta ile temas eden kaşıklar bakterilerin hızla çoğalmasına neden olduğundan daha derin temizliğe ihtiyaç duyar.
Mutfakların vazgeçilmez parçalarından biri olan tahta kaşıklar, yemeklerimize bakterilerin karışmasını önlemek için doğru şekilde temizlenmelidir.
Yıkadıktan hemen sonra tahta kaşığı kurulamak, bakteri oluşumunu engelleyeceğinden, bu adım oldukça önemlidir.
NASIL TEMİZLEMELİSİNİZ?
Derinlemesine temizlik için karbonat ve sirke ikilisi oldukça etkilidir. Kaşığı sıcak suyla duruladıktan sonra üzerine karbonat serpip güzelce ovalayın, ardından sirkeyle surulayıp tamamen kurumasını sağlayın.
Alternatif olarak bir diğer yöntem ise limon suyu olacaktır. Limon suyu, tahta kaşıklarınız üzerinde dezenfektan etkisi gösterecek ve temizlenmesine yardımcı olacaktır.