Yumurta, çok yönlülüğü ve lezzetli tadı nedeniyle birçok mutfağın vazgeçilmezidir. İster haşlanmış, ister çırpılmış, ister haşlanmış olarak tercih edin, yumurtalar asla hayal kırıklığına uğratmaz. Ancak, bir tanesini açtığınızda hiç tuhaf bir şey fark ettiniz mi?
Yumurta aklarına çok dikkat ederseniz arada sırada küçük kahverengi lekeler görebilirsiniz. Bunları kabuk parçalarıyla karıştırmak kolay olsa da aslında öyle değil.
Sosyal medyada bir kullanıcı, yumurta beyazında küçük noktalar görünen çiğ yumurtanın fotoğrafını paylaşarak merak uyandırdı. Açık kahverengi benekler bazı endişelere neden olmuş gibi görünüyordu.
Bir katılımcı konuyu şöyle açıkladı: "Yumurtanın oluşumundan kalan küçük kan ve/veya protein lekeleridir. Tamamen zararsızdır ve yenmesi son derece iyidir. Taze yumurtalarda çok yaygındır."
Başka bir kişi şunları söyledi: "Geçenlerde yerel çiftçi pazarından aldığım bazı yumurtalarında da aynı şeyi fark ettim."
Healthline, et lekeleri de denilen bu lekelerinin genellikle yumurta beyazında bulunduğunu ve yumurtanın yumurta kanalından geçerken aldığı doku parçalarından gelişebileceğini bildiriyor. Tersine, kan lekeleri genellikle yumurta sarısında görülür ve tavuğun yumurtalıklarındaki veya yumurta kanalındaki kan damarları patladığında ortaya çıkabilir.