Mutfakta eksiklik duyduğunuz bir alet, kesme stili veya pişirme yöntemi…Bunlarla ilgili elde edeceğiniz püf noktaları sayesinde mutfakta geçirdiğiniz her vakti hem daha keyifli hem de daha pratik hale getirebilirsiniz. Peki mutfakta iyi olabilmek hangi püf noktalarına ihtiyacımız var? İşte mutfakta iyi bir aşçı olmanın püf noktaları...
Yemek yapmayı bir görev değil bir zevk haline dönüştürebilecek 20 püf noktası sayesinde eşsiz yemekler yapabilir, pratik saklama yöntemleri ile tasarruf yapabilirsiniz. İşte o yöntemler…
YUMURTAYI DELİN
Yumurtayı kaynatmadan önce raptiyeyle ufak bir delik açın. Bu sayede yemeye hazır olduğunda kabuğunu çıkarmak da daha kolay hale gelir.
MÜKEMMEL DONDURMALI SANDVİÇ
Keskin ve sıcak bir bıçak sayesinde dondurmayı kusursuz şekilde kesebilirsiniz. Böylece kurabiye arasına yerleştireceğiniz dondurmayı tam da istediğiniz boyutlarda keserek mükemmel dondurmalı sandviçi hazırlayabilirsiniz.
PEYNİRİ PAKETİYLE MUHAFAZA EDİN
İstediğiniz peynir parçasını ambalajın bir parçasıyla birlikte kesin. Bu sayede kalan peyniri kendi paketinde muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz.
BİTKİ KÜPLERİ
Hafif sararmaya başlayan maydanoz, nane veya dereotu gibi bitkileri çöpe atmak yerine buz küplerinde zeytinyağı ile karıştırarak dondurun. Böylece salatalarınızda ve yemeklerinizde istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bitki küpleriniz her zaman hazır olur.
MÜKEMMEL KALINLIKTA HAMUR İÇİN ŞİŞE
Eğer merdaneniz yoksa ve hamur açmanız gerekiyorsa evinizdeki uzun cam şişeler harika hamur açmanızı kolaylaştırıyor.
MİKRODALGA YERİNE TAVA
Pizzalarınızın ilk piştiği andaki tadında olmasını isterseniz mikrodalga yerine tavada ısıtmayı deneyin.
PEYNİRLİ EKMEK
Çok hızlı hazırlayabileceğiniz bu lezzeti, somun ekmekte tam olarak kesmek yerine üzerinde açacağınız kesiklerin arasına yerleştireceğiniz peynir, istediğiniz maydanoz, dereotu gibi bitkiler ve yağ ile birlikte mikrodalgaya atın. Kahvaltıda veya çay saatlerinde bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz.
ÇERİ DOMATESLERİ HIZLICA KESİN
Çeri domatesleri tek tek kesmek yerine istediğiniz kadarını iki tabak arasına sıkıştırın ve keskin bir bıçağı bu iki tabak arasından geçirerek tüm domatesleri aynı anda kesin.
ÇİKOLATA KAVANOZU BİTMEMİŞ OLABİLİR
Çok severek tüketilen kahvaltılık çikolata kavanozları ile eşsiz bir sıcak çikolata keyfi yaşayabilirsiniz. Isıttığınız sütü kavanoza ekleyin ve çikolatayla karışımının keyfini çıkarın.
SEBZELERİ DAHA UZUN SÜRE MUHAFAZA EDİN
Daha uzun ömürlü olması için kereviz ve brokoliyi alüminyum folyo içerisinde bekletmek, çok daha uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olur.
ELMALAR VE PATATESLER BİRLİKTE
Elmalar ve patatesleri birlikte muhafaza ederseniz patateslerin filizlenmesini engelleyebilirsiniz. Elma, filizlenmeyi engelleyen etilen içerir.
PASTANIZIN BOYUTUNU İSTEDİĞİNİZ GİBİ AYARLAYIN
Tepsileriniz, yapmak istediğiniz pasta için fazla büyükse alüminyum folyo kullanabilirsiniz. Alüminyum folyo ile tepsi içerisinde oluşturacağınız çerçeve ile pasta boyutunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
ÇİKOLATALI MEYVE SEPETİ
Erittiğiniz farklı çikolataları, bir balonun üzerine akıtarak donmasını bekleyin. Ortaya çıkan sepet şeklindeki çikolatanın içine istediğiniz meyvelerden bir salata yapın. Bu sayede estetiği ve lezzeti bir araya getirebilirsiniz.
KARARMIŞ AVOKADOYA SON
Avokadonun üstüne biraz elma sirkesi sürebilir veya yanına
MEYVELERİN KÜFLENMESİNİ ENGELLEYİN
Seyreltilmiş sirkeli suda bekleterek taze meyvelerin küflenmelerini engelleyebilirsiniz.
ANANASI BAŞ AŞAĞI SAKLAYIN
Ananaslar, baş aşağı şekilde muhafaza edilerek daha hızlı olgunlaşması ve daha tatlı olması sağlanabilir.
ALTIN YUMURTA
Çiğ yumurtayı bir dakika boyunca hızla sallayın ve ardından haşlayın. Gerçek, altın renginde bir yumurtaya sahip olabilirsiniz.