Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Bu küçük tohumun gücüne inanamayacaksınız! Susamla yapılan 3 muhteşem tarif

Bu küçük tohumun gücüne inanamayacaksınız! Susamla yapılan 3 muhteşem tarif

Bugün herkesin mutfağında bulunan susamın en pratik ve lezzetli sunumlarını sizinle paylaşacağım. Susam; Asya, Avrupa, Anadolu ve Hindistan'da yetişen küçük bir bitki ve bu bitkinin küçük tohumudur.

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 30.10.2025 10:15 Güncelleme Tarihi: 30.10.2025 10:38
ABONE OL
BU KÜÇÜK TOHUMUN GÜCÜNE İNANAMAYACAKSINIZ! SUSAMLA YAPILAN 3 MUHTEŞEM TARİF

Susam tohumları mekanik şekilde sıkıştırılarak susam yağı elde edilir. Yemek yağı olarak kullanıldığı gibi, tıp alanında da faydalanılır. Susam tohumlarının kabuğunun soyulup ezilmesiyle de tahin elde edilir. Bu; pekmezle birlikte yenilen veya tahin helvası yapımında kullanılan bir besindir. Susamın en iyisi, taneleri büyük ve taze olanıdır. Yumuşatıcı ve çözücü özelliktedir.


Bütün ot kökleri ve baharatlarla uyumludur. Susam tohumlarından elde edilen yağ, Uzak Doğu yemeklerinde kullanılan en temel yağ konumundadır. Susam tohumlarının büyük bir kısmı; şekerleme ürünleri, helva ve tahin üretimi için kullanılır.


TEPSİDE SİMİT
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 adet yumurta (akını üzeri için ayırın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Yumurta akı dışındaki tüm malzemeleri bir kaba koyup şekil verecek kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp şekillendiriyoruz. Üste gelecek kısmını, önce ayırdığımız yumurta akına, sonra ise bir tabağa koyduğumuz susama batırıyoruz ve tepsiye diziyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


SUSAMLI KEK
MALZEMELER
3 büyük boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 büyük çay bardağı çiğ susam
Kalıbı yağlamak için margarin veya tereyağ
YAPILIŞI: Önce kek kalıbını hazırlıyoruz. Kalıbın her yerini biraz tereyağ veya margarinle yağlıyoruz. 1 büyük çay bardağı susamı, kek kalıbının her tarafına dökerek yayıyoruz. Kalıbı bir kenarda bekletip keki hazırlamaya başlıyoruz. Yumurtaları derin bir kabın içine kırıyoruz. 1 su bardağı şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve süt ekliyoruz. Mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Elediğimiz un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz. Karışımı kek kalıbına döküp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


KAVRULMUŞ KURABİYE
MALZEMELER
1 paket margarin / tereyağı
1 su bardağı susam
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
Tarçın
YAPILIŞI: Yağsız teflon tavada susamı kavuruyoruz. Yumuşamış margarini, sıvı yağı, pudra şekerini ve kavurduğumuz susamı bir kaba alıp hepsini karıştırıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozuyla birlikte kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın