Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Pamuk gibi etler için bu 5 yöntemi deniyorlar! Şeflerin gizli tarifleri…

Pamuk gibi etler için bu 5 yöntemi deniyorlar! Şeflerin gizli tarifleri…

Pamuk gibi etler, her yemeğin ana bileşeni olan etin mükemmel bir lezzet ve dokuya sahip olmasını ifade eder. Yumuşak, sulu ve ağızda eriyen bir et, yemek deneyimini bambaşka bir seviyeye taşır. Peki, şefler nasıl bu muhteşem etleri hazırlar? İşte şeflerin gizli tarifleri ve pamuk gibi etler için kullandıkları beş yöntem…

Giriş Tarihi: 29.06.2023 14:23
PAYLAŞ
ABONE OL
Pamuk gibi etler için bu 5 yöntemi deniyorlar! Şeflerin gizli tarifleri…

Dilediğiniz ve size uygun olan bir seçeneği tercih edebilir ve hatta birkaç yöntemi karıştırarak kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.

SİRKELİ SUYUN İÇERİSİNDE BEKLETME

Etinizi bir süre sirkeli suyun içinde bekletmek, etin yumuşamasına yardımcı olabilir. Bunun için bir kaba eti yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından birkaç yemek kaşığı sirke ekleyin ve eti bu sirkeli suyun içinde birkaç saat veya bir gece boyunca bekletin. Sirkeli su, etin yumuşamasına ve pamuk gibi bir dokuya sahip olmasına yardımcı olabilir.

MARİNE ETME

Etinizi marine etmek, onun yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilir. Bunun için tercih ettiğiniz bir marine sos veya baharat karışımını kullanabilirsiniz. Etinizi marine sosun içinde birkaç saat veya bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Marine süresi, etin içine sosun ve baharatların iyice işlemesine ve etin yumuşamasına yardımcı olur.

ETİ DÖVME

Etinizi dövme yöntemiyle yumuşatabilirsiniz. Etinizi plastik bir örtü veya streç film ile kaplayın ve eti düz bir yüzeye yerleştirin. Ardından etin her iki tarafını da bir et tokmağı veya merdane yardımıyla hafifçe dövün. Bu, etin liflerini kırmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur.

DÜŞÜK ISIDA PİŞİRME

Etinizi düşük ısıda pişirmek, onun yumuşak ve sulu olmasını sağlayabilir. Uzun süreli pişirme yöntemleri, etin liflerinin kırılmasına ve pamuk gibi bir kıvam elde etmenize yardımcı olur. Örneğin, eti yavaş pişirme yöntemleriyle (fırında uzun süre pişirme gibi) hazırlayabilirsiniz.

ETLERİN DOĞAL ENZİMLERLE KARIŞTIRILMASI

Ananas, papaya veya kivi gibi meyveler doğal olarak eti yumuşatmada etkili olabilir. Bu meyvelerin içerdikleri enzimler, etin liflerini parçalayarak onu yumuşatır. Bunun için etinizi bu meyvelerle birlikte marine edebilir veya bu meyvelerin suyunu etin üzerine dökebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, çünkü enzimlerin fazla kullanımı etin doku yapısını bozabilir ve eti hamurumsu hale getirebilir.

Bu yöntemler, etinizi daha yumuşak ve pamuk gibi bir kıvam elde etmenize yardımcı olabilir. Ancak her etin dokusu ve cinsi farklı olduğundan, bazı denemeler yapmanız ve kendi tercihinize uygun olanı seçmeniz daha doğru olacaktır.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın