Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Pişirmeden önce uygulayacağınız bu yöntem pilavın lapa olmasını önlüyor! İşte tane tane pişirmenin sırrı…

Pişirmeden önce uygulayacağınız bu yöntem pilavın lapa olmasını önlüyor! İşte tane tane pişirmenin sırrı…

Her yemeğin yanına yakışan, en gözde eşlikçidir pilav. Yapımı her ne kadar kolay gibi görünse de ölçüsünü tutturmak, tam kıvamında kavurmak derken pilav yaparken aslında dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Bunlardan birini bile kaçırmak pilavınızın lezzetini etkileyecek ve kıvamını lapa yapacaktır. Uygulayacağınız bu yöntem ile pilavlarınızın tane tane ve tam kıvamında olmasını sağlayabilir, sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 20.02.2025 16:03
PAYLAŞ
ABONE OL
Pişirmeden önce uygulayacağınız bu yöntem pilavın lapa olmasını önlüyor! İşte tane tane pişirmenin sırrı…

Türk mutfağında önemli bir yeri olan pirinç pilavı, sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı sırasında oldukça dikkat ve özen isteyen pirinç pilavını pişirmeden önce izleyeceğiniz bu adım, pilavınızı tane tane yapacak ve tam kıvamında bir pirinç pilavı tutturmanızı sağlayacak. İşte tam kıvamında pirinç pilavı yapmanın püf noktası…

HAZIRLIK AŞAMASINDA BUNLARA DİKKAT EDİN

İlk aşama olan pirinci seçme aşamasında pirinçleri doğru seçmeye özen gösterin. Baldo, basmati ve yasemin pirinci gibi pilav yapımına daha müsait pirinçleri tercih edebilirsiniz. Pirincinizin içindeki taş gibi tüm yabancı maddeleri ayırın.

TANE TANE PİLAV YAPMANIN SIRRI

Pilavınızın lapa lapa olmaması ve kıvamının düzgün tutması için pişirme aşamasından önce pirincinizi en az 3 kere yıkamalısınız ve daha sonra 30 dakika boyunca suda bekletmelisiniz.

Pilavınızı basmati pirinç kullanarak yapacaksınız, bu aşamada demleme yöntemini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Pirinçlerinizi suda beklettikten sonra tuz ve kaynayan su dolu bir tencereye aktarıp pirinçleri kısık ateşte haşlayın ve suyunu çekene kadar bekleyin. Bu yöntem pirinçlerinizin tane tane pişmesini ve lapa olmasını önleyecek olan etkili bir yöntemdir.

Ayrıca pirinci bu yöntemle yıkamak fazla nişastadan arınmasına ve pilavın kıvamının tam tutturulmasını sağlayacak.

Bu yöntemle pirinç tanelerinde bulunan kir, döküntü veya diğer küçük maddeler de yıkama aşamasında pirinçten arınacaktır. Ayrıca, pirinçlerin içerisindeki mikroplastik miktarını da azaltacak olan bu yöntem, hem sağlığınız için hem de pilavınızın lezzeti için oldukça önemli bir adım.

PİŞİRME AŞAMASINDA NELER YAPMALISINIZ?

Pişirme aşamasında dibinin tutmaması ve pirinçlerin kıvamının bozulmaması için mutlaka ama mutlaka tereyağı ve sıvı yağı birlikte kullanmaya dikkat edin.

Yağ kızdıktan sonra içerisine tarifinize uygun şekilde pirinci ekleyin ve rengi beyazdan saydam renge dönene kadar güzelce kavurun.

Kavrulan pirinçlerinizin içerisine suyunu ilave edin. 1 su bardağı pirinç için ölçünüz 1,5 bardak su olmalı. Öncesinde suyun içerisinde fazla bekletmişseniz ise 1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı su kullanabilirsiniz.

Pilavlarınızın renginin daha beyaz olmasını istiyorsanız içerisine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca pilavınızın lezzetini ikiye katlayacak olan küp şekeri de pilavlarınıza ekleyebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın