1 kilo kavanoza biber turşu yapımı çok pratik bir işlemdir. Yeter ki turşuya konulması gereken malzemelerin ne kadar oranla konulacağı bilinsin. Sirke, tuz, limon tuzu ve şeker biber turşusunun olamazsa olmaz malzemeleridir. Ana malzemeleri olduğu gibi turşunun uzun sürede tüketilmesini de sağlarlar. Biber turşusu özellikle kış aylarına hazırlık olarak yapıldığı için uzun süre muhafaza ediliyor olması önemlidir. 1 kilo biber turşusu nasıl yapılır, ne kadar sirke konur ve tuz konur biberin turşu olabilmesi için bilinmesi gereken dipnotlardır.
Biber turşu yapımı çok pratiktir. İşlem zor değildir. Bu nedenle de zahmetsiz bir şekilde biber turşusunu yapabilirsiniz. Önemli olan hangi biberden turşu yapacağınızı seçmenizdir. Bir de kaç kg turşu yapacağınız da önemlidir. Çünkü yapmak istediğiniz kg göre malzemelerin oranları da değişecektir. Bu noktada 1 kilo biber turşunun nasıl yapıldığı üzerinde durulacaktır. Malzemelerin neler olduğu ve ne kadar konduklarından bahsedilecektir.
Genelde biber turşusu denilince akla küçük süs biberleri gelir. Küçük süs biberi ya da başka bir çeşit biber olsa da malzemelerin oranları aynı olacaktır. 1 Kilo biber turşu yapımı aşamaları şu şekildedir:
Turşu suyunun olabilmesi için malzemelerin miktarları doğru bilinmelidir. Örneğin sirke oranı çok ya da az olursa yapacağınız biber turşusu tam olmayabilir. Erken bozulabilir. Biberler yumuşayabilir ve yenmez hale gelebilir. Bunun için miktar önemlidir. Eğer 1 kilo biber turşusu yapmak istiyorsanız yarım su bardağı ya da 1 su bardağından biraz daha az sirke koymanız gerekir.
Turşu suyunda sirke ile birlikte tuz oranı da çok önemlidir. 1 kiloluk biber turşusuna yarım su bardağı ya da 1 su bardağından biraz daha az sirke koyulur. 1 kiloluk biber turşusundaki tuz oranı ise 1 yemek kaşığıdır.