Et ürünlerini dondurucuda saklarken belli başlı bazı tüketim kurallarını bilmek ve bunlara uymak çok önemlidir. Hayvansal gıdalar bakteri üretimine çok daha yatkın gıdalar olduğu için arka arkaya değişik sıcaklıklara maruz kalmaması, doğru saklanması gerekmektedir. Bu konuda daha bilinçli olmak için derin dondurucudan çıkan et pişirilip tekrar buzluğa konur mu, kavrulup tekrar dondurulur mu sorularının yanıtlarını bilmek faydalı olacaktır.
Et ürünlerini uzun vadede saklamanın en yaygın yolu buzluk ve derin donduruculardır. Hemen her tüketici et ürünlerini dondurarak muhafaza etmektedir. Donmuş gıdaların bakteri üretmemesi için ilk uyulması gereken kurallardan biri de çözülmüş ürünün yeniden buzluğa konmamasıdır. Bu kurala özellikle et ürünlerinde mutlaka uyulması gerekmektedir.
İster beyaz ister kırmızı et olsun fark etmeksizin hepsi de buzluklarda saklanmaktadır. Et kavurma pek çok bireyin sıklıkla et tüketim çeşitlerinden bir olduğu için sıklıkla yapılmaktadır. Tüketicilerin bu konuda bilmesi gereken noktalardan biri de çözülmüş etin kavrulup yeniden dondurulmasında bir sakınca olup olmadığıdır. Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir. Bu sebeple dondurucudan çıkarılıp pişirilen eti tekrar buzluğa atmak toplumda zaman zaman tercih edilse de bakteri üremesine elverişli bir ortam doğduğundan sağlık açısından risklidir.