Kaşar peynir gibi sert yapıda olan peynirlerin tazeliğini korumak için ilk önce üzerinde yer alan son kullanma tarihine dikkat etmek gerekir. Son kullanma tarihinde bir problem olmayan peynirlerin bozulup bozulmadığını anlamak için de çok küçük bir parça ile lezzet kontrolü yapılmasında bir problem yoktur. Kaşar buzluğa konur mu ve buzlukta saklanır mı gibi konular peynirin küflenmemesi için çok önemlidir.
Kaşar peynirin buzlukta saklanması genelde önerilmemektedir. Kaşar peynir gibi sert yapıda olan peynirler buzdolabında saklandıklarında daha taze ve lezzetli kaldıkları gözlemlenmiştir.
Kaşar peyniri buzdolabında saklarken orijinal ambalajında saklamaya, ambalajı açıksa streçli filmle sıkıca sarmaya veya içi hava almayan bir saklama kabında ya da plastik torbada tutmaya çok önem verilmelidir.
Aksi takdirde saklama yöntemine önem verilmedikçe peynirin küflenmesi gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.
Kaşar peynir gibi sert yapıdaki peynirlerin buzdolabında saklanması gerekir. Bunun nedenleri arasındaki en büyük sebep buzlukta dondurulan peynirin nem kaybetme riskidir. Bu durum peynirin lezzetine ve içindeki dokulara doğrudan zarar verecek olan bir etkendir ve besinin tüm sağlıklı yapısını doğrudan bozar.
Peynirlerin genellikle buzdolabında 4-8 derece arlığında muhafaza edilmesi önerilmektedir. Bu aralıkta peynirler tazeliklerini koruyacak ve küflenme gibi durumlar uzun süre gözlenmeyecektir.