C, D ve B6 vitaminleriyle potasyum, sodyum ve demir minerallerini içeren ıspanağın kaç gün içerisinde tüketilip nasıl muhafaza edilmesi gerektiği önemli ayrıntılardandır. Çünkü bu sebze iyice yıkanmadığında sindirim problemlerine, kısa sürede tüketilmediğindeyse zehirlenmeye yol açabilir. Dolayısıyla bu sebzenin içerdiği bileşenlere göre pişmiş ıspanak dolapta kaç gün dayanır, ertesi gün yenir mi gibi sorular yanıtlanmalıdır.
Tek yıllık otsu bir bitki olan ıspanak sayısız ülkede yaygın olarak tüketilen sebzelerdendir. Bu sebzenin iç harç yapımında kullanıldığı görülürken farklı tekniklerle pişirilerek ana yemek olarak hazırlandığı da söylenebilir. 100 gramı yaklaşık olarak 23 kalori iken sodyum, potasyum ve demir mineralleri ile C, B6 ve D vitamini içeren ıspanak faydalı sebzeler arasındadır. Ancak bu sebzenin tüketilmeden önce iyice yıkanması ve pişirildikten sonra belli bir süre içerisinde tüketilmesi oldukça önemlidir. Çünkü bu bitkinin yapraklarında bulunan E.coli bakterisi ıspanak iyice yıkanmadığı zaman sindirim sisteminde bazı sorunlara yol açabilir.
Pişirildikten sonra kısa süre içerisinde tüketilmeyen ıspanak zehirlenmeyi beraberinde getirebilir. Nitekim ıspanak kısa sürede tüketilmediği zaman bu besinin içerdiği nitratın nitrit adı verilen bileşene dönüşmesi söz konusudur. Nitrit ise besin zehirlenmesine yol açabildiği bilinen bir bileşendir. Dolayısıyla pişmiş ıspanağın maksimum 2 kere ısıtılması ve 2 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Bu bağlamda "Pişmiş ıspanak ertesi gün yenir mi?" sorusunun cevabı evet olsa da ıspanak yemeğinin 2 günden sonra tüketilmemesinde fayda vardır.
Ispanağın pişirilmeden önce buzdolabında muhafaza edilmesi söz konusu olduğunda bu sebzenin kaç gün boyunca bozulmadan durabildiği merak edilir. Bu durumda ıspanağın yıkanmadan bir saklama poşetine konulması önerilebilir. Aktarılan bu püf noktası dikkate alındığı zaman ıspanağın 4-5 gün boyunca buzdolabında saklanması mümkündür. Ispanağın yıkanarak buzdolabına konulması ise önerilmeyen uygulamalar arasındadır. Çünkü bu sebzenin yıkandığı gibi pişirilmesi ve tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde yıkanarak buzdolabına konulan ıspanağın vitamin ve mineral içeriğini kaybettiği söylenir.