Salatalık, biber ve lahana gibi pek çok besinle hazırlanabilen turşu Türk mutfağındaki önemli yemek eşlikçileri arasındadır. Dolayısıyla bu ürünün nasıl hazırlandığı ve muhafaza edildiği gibi hususlar sıklıkla araştırılır. Buna ek olarak turşu kurulduktan sonra bu ürünün suyunun bulanıklaştığı fark edildiğinde çeşitli çözüm yolları aranır. Bu nedenle salatalık turşu suyu bulandı ne yapmalıyım gibi sorulara yanıt arayan kişilere doğru teknikler önerilmelidir.
Türk mutfağının yaygın olarak tüketilen gıdalarından biri olan turşu pek çok malzemeden yapılabilir. Nitekim turşu aslında bir yemek tekniğini ifade eden sözcükler arasındadır. Bununla birlikte turşu kurulurken kullanılabilen besinler arasında salatalık, biber, lahana ve soğan gibi çeşitli malzemeler yer alır. Turşu kurulurken kullanılması gereken temel malzemeler ise bu ürünün bozulmadan başarılı bir şekilde işlenmesini sağlar. Aksi takdirde belirli bir süre boyunca bekletilen turşunun suyu bulanıklaşabilir. Turşu suyunun bulanıklaşmasına neden olan temel etkenler arasında ise çeşme suyu kullanımına başvurulması öne çıkar. Bunun yanı sıra turşunun kurulduğu cam kavanozun kapağının iyi bir şekilde kapatılmaması ve su, tuz, sirke oranının ölçülü olmaması da söz edilen ürünün suyunun bulanıklaşmasına sebebiyet verebilir. Buna bağlı olarak da "Salatalık turşu suyu bulandı ne yapmalıyım?" gibi spesifik sorular ortaya çıkar. Ancak turşu kurma adımları doğru bir şekilde takip edildiği takdirde genellikle bu gibi sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet verilmemiş olur. Buna rağmen "Turşu suyu bulanık olursa ne yapmak lazım?" diyen kişilere aşağıdaki gibi öneriler sıralanabilir: