Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir intihal daha var (!)

Dizi ve film senaryoları ile müzik eserlerinin çalıntı ya da esinlenme olduğu konusundaki iddialara bir yenisi eklendi. Michael Kuyucu'nun hazırlayıp sunduğu, Erdem Şengün'ün yönettiği Number One TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Eurovision Serüveni' adlı belgesele konuk olan yorumcu Arzu Ece, Kuyucu'ya, Eurovision şarkı yarışması ile ilgili uzun zamandır saklı tuttuğu bir iddiasını açıkladı.
1989 yılında 'Bana Bana'da Grup Pan'la, 1995 yılında ise Melih Kibar'ın bestesi 'Sev'de solist olarak iki kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Ece, iddialarını şöyle dile getirdi:

YAŞ MI KURU MU?
"Yarışmaya tarihi boyunca pek çok esinlenilerek hazırlanmış şarkı gitti.
Bir tanesi de Sertab'ın şarkısıydı: 'Yaş mı da kuru mu lalalala...' Bu çok bilindik oyun havasının ana temasıydı. Bu ana tema olduktan sonra parçayı yapmak kolay, gerisi kolay... Bir de Athena grubunun seslendirdiği 'For Real' var, o sene çok kızmıştım onlara. Çünkü o benim dedemin eserinin bire bir ana temasının alınmış ve kullanılmış haliydi. 'Bu gece barda gönlüm hovarda...'
Bu Kadri Şençalar'ın eseridir. O yıl hop oturdum hop kalktım, bu adamın kemikleri sızlayacak dedim. İlk kez açıklıyorum. Bülent Osma'nın hatırı için, Bülent Ağabey'e ayıp olmasın diye ortalığı karıştırmamak için o dönem sesimi çıkartmadım ve sustum. Ama artık zaman geçti, söylüyorum."
Ne yalan söyleyeyim, bu iddialar bana pek mantıklı gelmedi. Ritim benzerlikleri ve birkaç tınının uyuşması dışında alakaları yok. Sertab'dan 'Yaş mı da kuru mu?', Athena'dan 'Bu gece barda' ha?
Yok daha neler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA