Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gurur ve utanç

Türk futbolu için hem gurur, hem de utanç günü... Gururluyuz, çünkü hakemimiz Cüneyt Çakır bu akşam Dünya Kupası'ndaki zorlu yarı final mücadelesi Arjantin-Hollanda maçında düdük çalacak.
En az Milli Takım'ımız kupada yarı finale yükselmiş kadar sevinçliyim.
Ama içimi burkan, yüzümü kızartan gelişme ise dün ajanslara düştü. Beşiktaş'ın Almanya'da yapacağı hazırlık maçı 'güvenli olmadığı gerekçesiyle' iptal edildi.
Gurbette her yıl aynı tablo yaşanıyor ne yazık ki... Takımlarımızın ucuza getirmeye çalıştıkları, hiçbir organizasyon sorumluluğunun yerine getirilmediği 'gazozuna' maçlar, bizim için utanç görüntülerine sebep oluyor. Seyirciler maç bitmeden sahaya dalıyor, maçlar yarım kalıyor, izdiham nedeniyle futbolcular ve teknik adamlar adeta canlarını zor kurtarıyor, bölücü örgütler maçları propaganda vesilesi görüyor vs...
Tabii ki gurbette yaşamak kolay değil. Vatan hasretinin önünde hangi engel durabilir ki? Ama bütün bu heyecanın hesaba katılarak maçların organize edilmesi gerekmez mi?
Şimdi kimse tutup da 'Güvenlik, Alman polisinin sorumluluğu kardeşim, bize ne?' demesin. Adamlar ortada bir eksiklik gördüğü anda babasının oğlunu bile tanımıyor. Alman polisinin kararlı ve sorumlu tutumu, yetersiz önlemler yüzünden kanın gövdeyi götürdüğü amatör ve mahalli lig maçları için bize ders olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA