İran'ın Faraşbend bölgesindeki bir köyde yaşayan Amoo Hadji, tam 65 yıldır duş almıyordu. Banyo yapmayı bir kenara bırakın, hiçbir şekilde su ve sabunla temas etmiyor, traş olmuyor ve sadece hayvan leşleriyle besleniyordu. Hijyenik olmayan bir çevrede kötü bir yaşam süren yaşlı adamın vücudu kir tabakası ile kaplanmıştı. En ilginç rekorlardan birine imza atan 85 yaşındaki adam, ''Dünyanın en pis adamı'' seçilmişti. Amoo Hadji, köylüler tarafından yıkanmasının ardından hayatını kaybetti. Yaşlı adamın hiç yıkanmamasının sebebi ise duyanları oldukça şaşırtıyor.
İran'ın Fars eyaletindeki Feraşbend şehrine bağlı Dejgah köyünde yaşayan Amoo Hadji, tamı tamına 65 yıldır yıkanmıyor ve tıraş olmuyordu. Banyo yapmak bir kenara dursun, su ve sabunla hiçbir şekilde temas etmiyordu.
Hijyenik olmayan bir çevrede son derece kötü bir yaşam sürdüren yaşlı adamın vücudunu kir tabakası kaplamıştı.
'DÜNYANIN EN KİRLİ ADAMI' SEÇİLDİ!
Dünya basınına konu olan bu olay sonrası Hacı Amca" lakaplı 85 yaşındaki Hadjii, 'dünyanın en kirli adamı' seçilmişti.
Köy halkının büyük bir kısmı Hadji'nin sudan korktuğunu düşünüyordu. Psikologlar ise kendisinin bir çocukluk travması yaşadığını ve bu yüzden yıkanmaktan kaçtığını düşünüyordu.
HAYATINI KAYBETTİ!
Birkaç yıl önce köyün gençleri tarafından banyo yaptırılmak istenen Amoo Hadji, durumu fark ettiğinde kaçmış ancak uzun çabalar sonucu banyo yapmaya ikna edilmişti.