SARIMSAK VE SOĞAN:
Antioksidan ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olan sarımsak ve soğan doğadaki en güçlü doğal antibiyotikler olarak biliniyor. Kanserden diyabete birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor.
ZEYTİNYAĞI:
Kalp sağlığını destekleyen zeytinyağı, kanser riskini azaltıyor ve aynı zamanda damar tıkanıklığını önlediği için kalbi koruyor.
YEŞİL ÇAY:
Yeşil çay, kansersavar olarak biliniyor ve bu özelliğini içerisindeki antioksidanlar ve polifenollerden alıyor. Yeşil çayın düzenli tüketilmesi kanser riskini azaltıyor.
KURUYEMİŞLER VE YAĞLI TOHUMLAR:
İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklar ne kadar sağlıklıysa vücudun genel sağlığı o kadar iyi oluyor ve kansere yakalanma ihtimali düşüyor.
YAĞLI BALIKLAR:
Omega-3 bakımından zengin olan somon, sardalya ve hamsi gibi balıklar kanser riskini azaltıyor. Hücreleri besledikleri için DNA hasarını önlüyorlar ve kanserli hücrenin gelişmesinin önüne geçiyorlar.