Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda emin adımlarla ilerleyen Filenin Sultanları güçlü kadrosuyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Servis rekorunu kıran genç yıldız Melissa Vargas turnuvanın en değerli oyuncuları arasında yerini aldı. Son maçta tarihi bir performansa imza atan kaptan Eda Erdem Dündar Vargas'ı solladı.
Başarılarıyla Türkiye'yi gururlandırmaya devam eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız namağlup ilerlemeye devam ediyor. C grubundan lider çıkan Filenin Sultanları Polonya ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.
Her maçta yeni bir rekora imza atan kadroda son maçta kaptan Eda Erdem, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt ve Eda Erdem performansları ile dikkat çekti.
Turnuvadaki oyuncu yüzdelerinde de adlarından söz ettiren millilerimiz oyuncular arasındaki yarışı kendi bölgesine taşıdı. Son dönemin yıldız ismi Vargas kaptan Eda Erdem tarafından sollandı ve iki isim de dünyanın gündemine oturdu.
Almanya maçında Zehra Güneş 4 blok, 1 ace toplamda 12 sayı, Eda Erdem 1 blok 2 ace toplamda 12 sayı ve Melissa Vargas 18 sayı kaydetti. Ardından Belçika maçına çıkan yıldız isimler yine dünyanın bir numarası olduğunu kanıtladı.
Belçikalı spikerin en fazla telafuz ettiği isimler Ebrar Karakurt, Melissa Vargas, Hande Baladın, Zehra Güneş oldu. Santarelli de başarısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.
EDA ERDEM VARGAS'I GEÇTİ!
CEV Avrupa Şampiyonası gruplarında en iyi hücumun sahipleri belli oldu. Orta oyuncu olarak oynayan 36 yaşındaki Kaptan Eda Erdem yüzde 69'luk hücum yüzdesiyle ilk sırada yerini aldı.
Filenin Sultanları'nın genç yıldızı Melissa Vargas ile yüzde 67 ile 3. sırada yer aldı. Vargas aynı zamanda pasör çaprazı olarak en iyi hücum yüzdesine sahip isim. İşte, o liste:
1) Eda Erdem %69.4 - 49 top
2) Maja Aleksic %69.1 - 42 top
3) Melissa Vargas %67 hücum - 103 Top
4) Tijana Boskovic %62.5 - 144 top
5) Loveth Omoruyi %62.0 - 29 top
Öte yandan millilerde en iyi manşetlerin sahibi Hande Baladın olarak onu Simge ve Ayça takip etti.
'GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI'
Eda Erdem Dündar Vargas hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:
"Bu sene yeni bir yapılanmaya geçtik. Yeni bir ekiple çalışıyoruz, kadroda değişiklikler var. Melissa Vargas'ın gelmesi gücümüze güç kattı, hücum opsiyonlarımız arttı"