Son dakika Galatasaray haberi: Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında Manchester United karşısında 3-1 geriye düşmesine rağmen sahadan 3-3 beraberlik ayrıldı ve puanını 5'e çıkardı. Sarı-kırmızılı ekibin 2 yıldız futbolcusu, heyecan dolu maçta Cristiano Ronaldo ve Neymar'ın rekorlarını egale etti. İşte son dakika Galatasaray - Manchester United maçının tüm detayları...
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında Galatasaray, RAMS Park'ta İngiliz ekibi Manchester United ile mücadele etti.
Cimbom'a beraberliği getiren golleri Hakim Ziyech (2) ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.
Konuk takımın gollerini ise Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes ve Scott McTominay attı.
Aslan bu sonuçla beraber UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki puanını 5'e yükselterek maç fazlasıyla 2. sıraya çıktı.
Galatasaray grubun son maçında 12 Aralık'ta deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşı karşıya gelecek.
NDOMBELE'YE YOĞUN TEPKİ
Galatasaray'a yaz transfer döneminde kiralık olarak gelen Tanguy Ndombele, kilo probleminden dolayı uzun süre forma şansı bulamamıştı.
Manchester United karşısında ilk 11 olarak başlayan Ndombele, 60. dakikada yerini Sergio Oliveira'nın yerine bırakırken taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaştı.
ZİYECH FRİKİKTEN 2 GOL ATTI
Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Manchester United maçında frikikten 2 gol kaydederken, bu sezonki gol sayısını da 3'e çıkardı.
Ziyech'in müsabakanın 29. dakikasında kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. Maçın 62. dakikasında yine frikikte topun başına geçen 30 yaşındaki futbolcu meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Ayrıca yıldız futbolcusu Maçın Adamı ödülünü kazandı.
KEREM SONRADAN GİRDİ PUANI GETİRDİ
Müsabakanın 71. dakikasında sahneye çıkan Kerem ceza sahası sağ tarafından yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 3-3'e getirdi.
İngiltere'de oynanan karşılaşmada da rakip fileleri havalandıran 25 yaşındaki futbolcu, bu sezonki gol sayısını 6'ya çıkardı. Aktürkoğlu, bu gollerin 3'ünü Süper Lig'de, 2'sini UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında, 1'ini de elemelerde attı.
Müsabakaya yedek başlayan Kerem Aktürkoğlu, 60. dakikada Dries Mertens'in yerine oyuna girdi.
CR7 VE NEYMAR TARİHE GÖMÜLDÜ!
Hakim Ziyech; Neymar (2018) ve Cristiano Ronaldo'nun (2009) ardından bir Şampiyonlar Ligi maçında iki frikik golü atan üçüncü oyuncu oldu.
Kerem Aktürkoğlu ise Cristiano Ronaldo'dan (2012/13) bu yana bir Şampiyonlar Ligi sezonunda Manchester United filelerini hem iç sahada hem de deplasmanda havalandıran ilk oyuncu oldu.