Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Çekya Ligi ekiplerinden Sparta Prag'ı konuk etti.
Cimbom, ilk yarıyı Kerem Demirbay'ın golüyle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Sparta Prag, Preciado ile skoru 1-1'e getirdi.
Ataklarını sıklaştıran Galatasaray, Mertens'in harika şutuyla 2-1 öne geçti ancak bu golden 4 dakika sonra Sparta Prag Kuchta ile skoru 2-2'ye getirdi.
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Mauro Icardi, 90+1'de attığı golle Galatasaray'a galibiyeti getirdi ve Cimbom tur için avantaj sağladı.
İKİ TAKIM DA MAÇI 10 KİŞİ TAMAMLADI
Galatasaray'da Nelsson ve Sparta Prag'da ise Rynes kırmızı kartla oyundan atıldı ve iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.
GOL | 19' Kerem Demirbay
GOL | 47' Preciado
GOL | 61' Dries Mertens
KIRMIZI KART | 62' Victor Nelsson
GOL | 65' Kuchta
KIRMIZI KART | 81' Rynes
GOL | 90+1 Icardi
ICARDI, BU SEZONKİ GOL SAYISINI 19'A ÇIKARDI
Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Sparta Prag maçında attığı galibiyet golüyle bu sezonki gol sayısını 19'a çıkardı.
RÖVANŞ 22 ŞUBAT'TA
Çekya'da oynanacak rövanş karşılaşması ise 22 Şubat Perşembe günü saat 23.00'da başlayacak.
Sparta Prag - Galatasaray rövanş karşılaşması 18 bin 887 kapasiteli Epet (Generali) Arena'da oynanacak.