İstanbul Başakşehir'de dehşet dolu bir olay yaşandı… Anne F.A. ve kızı G.S.A. evlerinde su damladığı için çatılarını tamir etmek istedi. Anne kız, mahalleden tanıdıkları iki ustaya durumu anlattı. Ustalar eve gelip çatı tamirini yaptılar ücretlerini de alıp evden gittiler. Ancak ertesi gün aynı eve gece vakti anne ve kızı uyuduğu sırada maskeli iki kişi girdi. Evdekilerin önce gözlerini kapattılar ardından ellerini ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdiler.
Anne kızı etkisiz hale getiren gözü dönmüş gaspçılar anne F.A.'nın hesabından yaklaşık 330 bin lirayı bir kuyumcu hesabına aktardılar. Ardından onları o şekilde bırakıp araba anahtarını da aldıktan sonra evden çıktılar.
Gaspçılar park halindeki aracı da aldıktan sonra uzaklaştılar. Kendi imkanlarıyla iplerden kurtulan ikili hemen durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Mağdurlar polise verdikleri ifadelerde uyduğumuz sırada eve birileri geldi. Yüzleri maskeliydi bizi bağlayıp etkisiz hale getirdiler. Hesaptan parayı almışlar, otoparkı kontrol ettiğimizde de aracımızın yerinde olmadığını gördük dediler.