Bankacı Seçil Erzan, ünlü futbolcuları ve iş insanlarını kandırdı. Yüksek kâr getiren fon vaadiyle milyonlarca dolar topladı. Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimleri dolandırdı. Ancak planları tutmadı. Tutuklanarak cezaevine yollandı. Türkiye'nin konuştuğu vurgunda yeni detaylara ulaşıldı. İş insanı Bülent Çeviker ve eşi İnci Çeviker de Erzan'a parasını kaptırdı.
Çift, 2 milyon 200 bin dolar'ı Florya'daki bir restoranın önünde Ali Yörük aracılığıyla Seçil Erzan'a yolladı. Seçil Erzan'ın iddiasına göre Ali Yörük bu paranın 400 bin dolar'ını kendi cebine attı.
Ancak sözde fonun vadesi gelmesine rağmen Çeviker ailesi ödeme alamadı. Bunun üzerine İnci Hanım, soluğu bankada aldı. Seçil Erzan onu çeşitli bahanelerle oyaladı.
Bir hafta sonra ise İnci Çeviker yeniden Seçil Erzan'ı aradı. Baskı yapmaya başladı. Bahçeşehir'de kliniği olan dermatolog Evrim Pınar Güzel de yatırımcılardandı.
O dönem bankanın Bahçeşehir Şubesi müdürü olan Seçil Erzan, kliniğine gittiği Evrim Pınar Güzel ile babası Burhan Taşpolat'ı da zincire kattı. Güzel ve babası, Seçil Erzan'a milyonlarca dolar yolladı.
Tüm servetleri onun elindeydi ve geri almak istiyorlardı. Seçil baskılardan bunalıp baba-kızı paralarını ödeyeceklerini söyleyip 7 Nisan günü, saat 16.30'da bankaya çağırdı. İnci Çeviker'e de aynı gün banka şubesinin yanındaki pastanede randevu verdi.
7 Nisan 2023 cuma günü ise parasının vadesinin dolduğunu düşünen İnci Çeviker, pastanede beklemeye başladı. Ancak gelen giden olmadı. Seçil'in telefonuna da ulaşamadı. Soluğu banka şubesinde aldı.
Elinde ise Seçil Erzan'dan aldığı imzalı belgeler vardı. Ancak çekmek istediği para banka sisteminde yoktu. Bir anda ortalık karıştı. Bankada çalışanlar durumu genel müdürlüğe bildirdi. Bankanın üst düzey yöneticileri şubeye doluştu.
Tam da bu karışıklığın ortasında, Seçil Erzan'ın 7 Nisan'a randevu verdiği Evrim Pınar Güzel ve Burhan Taşpolat da bankaya geldi.
"SEÇİL İNTİHAR EDEBİLİR"
Seçil o gün telefonların hiçbirine yanıt vermedi. Ona bir türlü ulaşamayan Evrim Pınar Güzel bankadan çıktıktan sonra Seçil'in kuzenim diye tanıştırdığı Nazlı Can'ı aradı. Nazlı Can'ın cevabı, "Seçil'e ulaşamıyorum. İntihar edebilir" oldu.
Seçil Erzan için her şeyin bittiği gün 7 Nisan'dı. Artık çarkı çeviremeyeceğini anlamıştı. O gün telefonlarını kapatıp son kez annesini görmek için Çorlu'ya gitti.
Amacı intihar etmekti ama annesinin yanına gidince fikrini değiştirdi. 3 gün sonra da gözaltına alındı.
226 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanan Seçil Erzan'a sorgu sırasında 7 Nisan tarihi özel olarak sorulmadı ama ifadesinde o günün sırrını, "Geçen hafta cuma günü (7 Nisan) inanın intihar etmeyi düşündüm ama onu da beceremedim" diyerek açıkladı.