Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hercai’den Avrupa rekoru

Atv'nin büyük bir ilgiyle izlenen yeni dizisi Hercai, sosyal medyada rekor üstüne rekor kırıyor. Televizyonların sosyal medya ölçümlerini yayınlayan The WIT'in raporuna göre, Avrupa'nın Twitter'da en çok yorum yapılan dizisinin Hercai olduğu belirlendi.
Youtube'daki her Hercai bölümünün altında en az 15 bin yorum yer alıyor. İlk bölümü Youtube'da 15 milyon kez izlenen Hercai, altıncı bölüm fragmanı yayınlandıktan sadece 24 saat sonra Youtube'da 5 milyon izlenme sayısına ulaştı.
Youtube'da en hızlı 1 milyon üyeye ulaşan dizi ise Hercai oldu. Henüz altıncı bölüm yayınlanmadan dizi, Youtube kanalında 1 milyon takipçiye ulaşarak bu alanda yeni bir rekorun da sahibi oldu. Daha önceki rekor da yine bir başka atv dizisi Sen Anlat Karadeniz'e aitti. (Yedi haftada 1 milyon takipçi) Yayınlandığı her bölümde 100 binin üzerinde paylaşımla Türkiye ve dünya gündeminde ilk sırada yer almayı başaran Hercai'nin başrol oyuncuları Ebru Şahin ve Akın Akınözü'nün dizi başlamadan önce 100 binin altında olan Instagram'daki takipçi sayıları da dördüncü haftada 1 milyonun üzerine çıktı. Dizi henüz yayınlanmadan Hercai'nin afişi de Youtube üzerinden rekor sayıda (7 bin 500) oyla seçilmişti.
Malum, dizi reytingleri zaman zaman spekülasyon konusu olabiliyor.
Reytinglerin sağlaması ise sosyal medya üzerindeki bu yansımalarla yapılabiliyor.
Hercai'nin sosyal medyada kırdığı rekorlar ise diziye gösterilen yoğun ilginin en geçerli matematik ispatı olarak değerlendiriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA