SAĞLIKLI TEKLİ DOYMAMIŞ YAĞLAR AÇISINDAN ZENGİNDİR
Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesi olan zeytinlerden elde edilen doğal yağdır. Yağın yaklaşık %14'ü doymuş yağ, %11'i ise omega-6 ve omega-3 yağ asitleri gibi çoklu doymamış yağlardır.
Ancak zeytinyağındaki baskın yağ asidi, toplam yağ içeriğinin %73'ünü oluşturan oleik asit adı verilen tekli doymamış bir yağdır. Çalışmalar, oleik asidin iltihaplanmayı azalttığını ve hatta kanserle bağlantılı genler üzerinde yararlı etkileri olabileceğini düşündürmektedir.
Tekli doymamış yağlar ayrıca yüksek ısıya karşı oldukça dirençlidir ve bu da sızma zeytinyağını yemek pişirmek için sağlıklı bir seçim haline getirir.
YÜKSEK MİKTARDA ANTİOKSİDAN İÇERİR
Sızma zeytinyağı oldukça besleyicidir. Yararlı yağ asitlerinin yanı sıra, az miktarda E ve K vitamini içerir.
Ancak zeytinyağı da güçlü antioksidanlarla yüklüdür. Bu antioksidanlar biyolojik olarak aktiftir ve kronik hastalık riskinizi azaltabilir.