Uzun süredir dünyanın birçok ülkesinde kullanılan ancak ülkemizde bilinirliği son yıllarda artan siyah sarımsak, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Çin ve Kore'de ''uzun yaşam kaynağı'' olarak nitelendirilen siyah sarımsağın, insan sağlığı için birçok faydası bulunmaktadır. Peki siz tadı kurutulmuş meyveyi andıran siyah sarımsağı daha önce hiç duymuş muydunuz? Gelin hep birlikte ''Siyah sarımsağın faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nasıl yapılır ve tüketilir?'' sorularına yanıt arayalım.
Kanserden kalp sağlığına, bağışıklığın güçlendirilmesinden cilt sağlığına kadar birçok konuda yararı bulunan siyah sarımsağı, tekrar tekrar pişirmeden salatalarınızda kullanabilmeniz mümkün.
İşte sizler için doğal bir antibiyotik olan siyah sarımsak nedir, neye iyi gelir ve nasıl tüketilir? sorularının yanıtlarını derledik.
SİYAH SARIMSAK NASIL YAPILIR?
Beyaz sarımsak, bir ay boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kurutulur. Bu fermantasyon işleminin ardından beyaz olan sarımsağın dişleri siyah rengini alır.
Bağışıklık kuvvetlendirici ve güçlü antioksidan özelliğiyle Çin ve Kore'de ''uzun yaşamın sırrı'' olarak bilinen siyah sarımsak, kansere karşı daha etkilidir.
B ve C vitamini açısından zengin bir besin olan siyah sarımsak, kolesterolü düşüren bir madde içerir ve bu maddenin seviyesi normal sarımsağa göre çok daha yüksektir.
SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
Normal sarımsaktan daha yararlı olduğu bilinen ve birçok hastalığa şifa olan siyah sarımsağın faydaları şu şekildedir:
Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
Kansere karşı koruyucudur.