Yaş almak hepimizin varoluşundaki oldukça doğal bir süreç fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken; "sağlıklı bir yaşlanma süreci" izlemek. Örneğin; ikisi de 70 yaşında olan insanlardan birinin 30'larındaki kadar dinçken, diğerinin halsiz ve kronik hastalıklarla mücadele ettiğini görmemizin ardında birkaç önemli faktör bulunuyor. Bunlardan biri de beslenme. Yaşlanmaya karşı kendinizi korumanın en iyi yolu, neler tükettiğinize dikkat etmektir. İşte gençleştiren o besinler…
Badem, cilt dokusunun ihtiyaç duyduğu esansiyel yağ asitleri açısından zengindir ve 28 gramlık bir avuç başına yaklaşık 7 mg antioksidan E vitamini sağlar; bu rakam, günlük ihtiyaçlarınızı karşılamaya fazlasıyla yeter.
HAVUÇ
Havuç ve diğer turuncu-kırmızı meyve ve sebzeler (domates, kırmızı biber, tatlı patates, kavun ve kayısı gibi) cilt üzerinde kozmetik bir etkiye sahiptir ve altın ışıltısını artırır.
Hepsi doğal olarak oluşan bir tür pigment olan karotenoidler açısından zengindir. Behavioral Ecology dergisinde yapılan bir araştırma, bunun insanların yüz çekiciliği algısını artırdığını buldu.