Butirat, bakterilerin ve diğer mikropların kanınıza girmesini engelleyen bağırsak bariyetini destekleme gücüne sahiptir.
Beslenme Uzmanı Allison Tallman, bütiratın iltihaplanmayı azalttığı, irritabl bağırsak sendromu gibi rahatsızlıkları yönetmeyi ve şişkinlik gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu olduğunu belirtiyor.
Tallman, bütiratın kolondaki lifin fermantasyonu yoluyla üretildiğini, bu nedenle bademlerde olduğu gibi beslenme sistemindeki lif artışının, bağırsak sağlığı üzerinde etkisi olan bütirat düzeylerini artırdığını dile getirdi.
Badem, bir porsiyonda 4 gram lif, 13 gram 'iyi' doymamış yağ, 1 gram doymuş yağ ve günlük %50 E vitamini değeri gibi çeşitli besinler yönünden oldukça zengindir ve diyetimize kolayca dahil edilebilir.
"ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI BÜYÜK FARKLILIKLAR ORTAYA KOYDU"
Yapılan çalışmada, yaşları 18 ile 45 arasında değişen 87 sağlıklı yetişkin kadın ve erkek katıldı. Günde en az iki kez düzenli olarak atıştırmalık yediklerini ve günde önerilen 22 gramdan fazla yağ içeren orta veya yüksek yağlı bir diyette olmadıklarını bildirdiler.