Yemek pişirmede, çaylarda ve tatlılarda kendine özgü aromasıyla oldukça sevilen baharatlardan biri olan tarçın, damat tadınızdaki etkisinden çok daha fazlasına sahip. İşte tarçının beyindeki mucizevi etkileri...
PubMed, Google Scholar, Web of Science ve Scopus'tan bir dizi literatürü inceleyen araştırmacılar, öğrenme ve hafıza için tarçın tüketiminin faydalarına odaklanan 40 çalışma belirlediler.
Seçilen çalışmaların çoğu, tarçın tüketiminin öğrenme ve hafıza üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu bildirmiştir.
Araştırmacılar tarçın ve sinnamik asit, öjenol ve sinnamaldehit gibi bileşenlerinin bilişsel işlev üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu buldular.
Araştırmacılar, bu etkisinin yanı sıra hücre ortamına tarçın takviyesinin hücre canlılığını artırırken Alzheimer'ın oluşmasına sebep olan Tau agregasyonunu ve amiloid-beta'yı azalttığını keşfettiler.